Aan de Rotterdamseweg staat nog wél een buurthuis: ‘Het is hier altijd druk’

Aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer 17 december 2018

Een beetje verscholen aan het begin van de Rotterdamseweg staat een bordje met ‘Buurthuis, nr 51A’. Wie het bordje volgt, komt uit bij een groot pand waar de hele buurt terecht kan voor koffie, schilderles en yoga. We keken er even binnen.

kinderopvang de lange keizerHè, maar alle buurthuizen zijn toch gesloten door de gemeente? Het buurthuis aan de Rotterdamseweg niet. Dit is te danken aan kinderopvang de Lange Keizer. Marja is samen met Irma de eigenaar van de Lange Keizer. Ze vertelt: “Toen de gemeente alle buurthuizen in de uitverkoop deed, hebben wij het gekocht. We zaten hier al met een kinderopvang en vonden het alleen maar leuk om te zorgen dat de buurt hier kon blijven komen.”

‘Zonde als het leegstaat’

kinderopvang de lange keizer
Er is zelfs een uit de hand gelopen minibieb

En dat is zéker gelukt. Het is elke dag een drukte van belang in het buurthuis. “Oudjes uit de buurt komen eens per week koffie drinken. Maandagavond is er een zangkoor, dinsdag schilderles en elke week is er yogales”, vertelt Marielle, de medewerker die het gebruik van de ruimtes coördineert. “In de avond en de weekenden mogen buren ook activiteiten organiseren in de lokalen waar overdag de kinderopvang zit. We vinden het alleen maar leuk als mensen de ruimtes kunnen gebruiken wanneer wij er niet zijn.” Buurtbewoners komen soms ook even binnenlopen. “De kinderen die spelen in de speeltuin voren, komen hier vaak naar de wc. Dat kan gewoon!”

Wil je even binnengluren bij Kinderopvang de Lange Keizer aan de Rotterdamseweg? Dan kun je langs komen. Als je graag een rondleiding wilt door de kinderopvang, kun je die aanvragen via de onderstaande button.

Kinderopvang De Lange Keizer kinderopvang

Nu open07:30 - 18:00

Rotterdamseweg 51, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.