Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6500 bezoekers zien Straatje van Vermeer

Door Jantine van den Hoven 4 april 2016

Tot nu toe heeft de tentoonstelling ‘Vermeer komt thuis’ 6500 bezoekers gehad. Of dat veel meer is dan tijdens andere tentoonstellingen, vindt het Prinsenhof moeilijk om te zeggen. In ieder geval is het museum er zelf wel tevreden over.

In het openingsweekend – met Pasen – ontving het Prinsenhof meteen 2500 mensen. Afgelopen weekend waren dat er 1600. Volgens Hedwig Zeinstra van het Prinsenhof is het moeilijk om iets te zeggen over de bezoekcijfers. “Als we een tijdelijke tentoonstelling hebben, is het altijd veel drukker dan normaal.” Ook merkt het museum dat er aan het begin én aan het einde van de tentoonstelling extra drukte is. In het begin komen de nieuwsgierigen en tegen het einde ‘moet’ iedereen nog even gaan kijken voor het te laat is.

Drukker in Delft

Een medewerker van Barbaar – gevestigd in het Prinsenkwartier – liet eerder al aan indebuurt Delft weten dat het ook bij hen wel wat drukker leek dan normaal. Het helpt natuurlijk ook wel mee dat het nu weer lente is en dat er sowieso meer mensen op pad zijn.

Op Twitter meldt Delft Marketing het volgende:

Aan aandacht voor Vermeer geen gebrek in Delft. De Levende Etalage dag stond afgelopen weekend bijvoorbeeld ook in het teken van de schilder. Veel ondernemers laten geen kans onbenut en hebben dus ‘iets’ met Vermeer gedaan. Bekijk de initiatieven – van schoenen tot chocola – hier.

Reageer

Heb jij gemerkt dat het drukker is in Delft? Of komt de toeristenstroom net zo op gang als vorige jaren?

Meer over

Nieuws

adv.