Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

550 handtekeningen voor ‘AZC in Delft OK’

Door Jantine van den Hoven 10 mei 2016

Aris Schellinkhout vindt dat we in Delft best samen een paar honderd vluchtelingen op kunnen vangen. Als reactie op het AZC referendum, riep hij mensen op om zijn actie ‘AZC in Delft OK’ te ondersteunen. Dat deden 550 mensen.

De verzamelde handtekeningen bood Delftenaar Schellinkhout van de week aan bij burgemeester Bas Verkerk. De brief en de handtekeningen zullen als ‘inkomende stukken’ worden besproken in de gemeenteraad.

Aris Schellinkhout: “De weerstand tegen een AZC komt voornamelijk voort uit angst voor het onbekende. Vluchtelingen zouden gevaarlijk zijn, vrouwen aanranden enzovoorts.” De asielzoekers die hij kent uit eerdere golven, Koerden, Afghanen, Joegoslaven (jaren 90), Chilenen (1975), zelfs Hongaren (1956), zijn volgens hem gewone burgers die vluchten voor geweld of politieke repressie. Ze zijn niet gevaarlijker of minder gevaarlijk dan de mensen die hier al wonen.

Een ander argument is dat vluchtelingen ruimte innemen en geld kosten. Schellinkhout: “Dat is waar, maar willen we het dan net zo doen als in 1938? Toen liet de Nederlandse overheid de Joodse vluchtelingen in hun sop gaar koken. Dat geld hebben we wel en het gebrek aan woonruimte moet worden aangepakt. Het kan geen reden zijn mensen in nood opvang te weigeren.”

Het referendum over het AZC in Delft is nu in de fase dat er handtekeningen moeten worden verzameld. Er zijn er 4000 nodig voordat er daadwerkelijk een referendum komt. Meer weten over het hoe en waarom van het referendum? Check dit artikel.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.