5 x vragen (en antwoorden) over Club Caesar en de overlast

Door Iris Olsthoorn 11 september 2017

Je hebt het ongetwijfeld voorbij horen komen in de wandelgangen of bij het koffieautomaat op kantoor: het schijnt niet pluis te zijn bij Club Caesar. De buurt zegt overlast te hebben en is het zat. Heftig natuurlijk, maar het blijkt ook dat veel Delftenaren (nog) niet zo goed weten hoe de vork nou in de steel steekt. We helderen het een en ander voor je op: 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Waar/waarom/sinds wanneer zit die club er eigenlijk?

Grote kans dat je eigenlijk/stiekem/misschien niet echt wist dat Club Caesar al ruim vier jaar op het Vesteplein 3 zit. Om even je geheugen op te frissen: tot 2012 heeft een korte periode dansclub/restaurant Yamamoto in dit pand gezeten. Dat was geen daverend succes, mede door vergunningen die niet op orde bleken te zijn. Toen zij de deuren sloten, werd het omgedoopt tot Al Maghrib, de ‘studentenhut’, tot april 2015. In oktober 2015 schrijft Club Caesar zich in bij de KvK.

De club is sindsdien alleen op vrijdag, zaterdag en zondag van 00.00 tot 06.00 uur open. Niet zo gek dus als je je nog niet bewust was van het bestaan van de club: je woont er dan waarschijnlijk niet in de buurt en je begeeft je tijdens die tijdstippen niet op het Vesteplein. Dat laatste is niet zo gek, er is namelijk niet veel in die directe buurt in de nachtelijke uurtjes open.

Wat voor club is het?

Als je op de Facebookpagina van Club Caesar kijkt, valt meteen op dat de club niet bij de pakken neer gaat zitten. Afgelopen weekend heeft rapper Ronnie Flex nog een optreden gegeven, die week er voor rapper Boef. Te zien aan de posters van de club, is er ieder weekend wel een optreden van een rapper, DJ of andere artiest. Ook zijn er vaak speciale Ladies Night’s, waarbij vrouwen gratis naar binnen mogen en VIP tafels krijgen. Verder is er een shisja lounge en zijn ze er gek op ballonnen.

Waarom is Club Caesar nu steeds in het nieuws?

Er zijn een hoop mensen niet blij met Club Caesar, zo blijkt uit het nieuws van de afgelopen tijd. De stroom aan berichtgeving is (weer) begonnen sinds het vermoedelijke schietincident op 21 augustus van dit jaar. Dat was voor veel omwonenden de druppel. Aan het AD vertelden zij dat ze al vier jaar last hebben van overlast van bezoekers van de nachtclub. Die overlast varieert van wildplassen, tot geschreeuw en van scheurende auto’s tot seks in de parkeergarage.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat Club Caesar in het nieuws komt: in de nacht van 18 op 19 maart 2017 vond er een politie-inval plaats in de club.

Wie vinden er wat van?

Na de schietpartij stonden er van verschillende kanten mensen op, die de situatie onhoudbaar vinden. PvdA Delft vindt het onveilig voor de omwonenden en vraagt het college wat er gedaan kan worden om de veiligheid te verbeteren. Inmiddels hebben de gemeente en burgemeester van Bijsterveldt een besloten avond met de omwonenden om tafel gezeten. Hun eis is duidelijk: zij willen dat de club gesloten wordt.

Wordt de club gesloten?

Waarschijnlijk (nog) niet. Zo simpel ligt het sluiten van een club namelijk niet. De overlast wordt weliswaar door bezoekers van de club veroorzaakt, maar omdat zij het buiten doen, is de clubeigenaar niet verantwoordelijk. Het sluiten van zijn club op grond van wat zijn bezoekers buiten doen, kan dus niet. Wel zouden de buurtbewoners willen zien dat de politie de overtreders beter en sneller aanpakt, zodat dat hopelijk voor verbetering van de situatie zorgt.

 

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie