Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x initiatieven tijdens de coronacrisis waar we blij van worden

Door Iris Olsthoorn 9 april 2020

Prachtige stoepkrijttekeningen, #coronahulp en ondernemers die het roer omgooien tijdens de coronacrisis: te midden van alle ellende gebeuren er gelukkig ook héél veel mooie dingen. Het is niet bij te houden hoeveel moois en leuks er in Delft gebeurd! We doen toch een kleine poging en zetten een aantal blij-makende initiatieven op een rij.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Studenten brengen tulpen en pakketjes bij senioren, burgemeester deed mee

Foto: AD Delft / Fred Leeflang

Studenten van het Delftsch Studenten Corps (D.S.C.) hebben vorige week samen met studenten van het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl ruim 750 vrolijke tulpen bezorgd bij senioren in Delft. Zowel bewoners van vijf seniorenbuurten van zorgpartner Pieter van Foreest als zelfstandig wonende ouderen ontvingen ieder een tulp. Daarbij had elke student voor een bewoner een persoonlijk kaartje geschreven, met daarop de uitnodiging om nog een keer met de student in contact te treden.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt vond dit zo’n mooi initiatief, dat zij zich een aantal dagen later aansloot bij de studenten. Dit keer werden er maaltijden, tulpen en kaartjes bezorgd bij bewoners van verzorgingstehuis in de Diepenbrockstraat in Delft. Hier lees je meer. Een superlieve actie! 

Delftse band gaf concert voor ouderen in Lindenhof

Indebuurtcolumnist Chantal schenkt doorgaans een keer in de week thee en koffie bij de senioren in verzorgingstehuis Lindenhof. Nu gaat dat al eventjes niet, maar toch wilde Chantal iets moois voor de bewoners doen. Ze trommelde een aantal bevriende muzikanten op, die met zijn drieën een fantastisch mooi concert voor de ouderen in elkaar draaiden. Maar liefst een uur lang speelden ze, geheel corona-proof, op het grasveldje tegenover het tehuis. In het filmpje zie je een hoop swingende bejaarden achter de ramen, en dat zorgt voor een glimlach op ons gezicht!

Hoe lief is dit: Delfts bejaardentehuis kreeg een coronaproof-concert [video]

F.A. Kloeg is mondkapjesfabriek geworden

J.F. Kloeg
Een vrijwilliger aan de slag om de mondkapjes te maken

Hoe mooi is het als je jouw zaak in deze tijd in kunt en wilt zetten voor anderen (en dat terwijl je zelf ook lijdt onder de coronacrisis!) Mark van J.F. Kloeg gebruikt de naaimachines en andere apparatuur uit zijn kostuumwinkel sinds een paar weken voor het maken van mondkapjes. “Het is op dit moment erg rustig in de winkel, dus ben ik opzoek gegaan naar manieren waarop ik anderen kon helpen in deze periode. Ik kwam een thuiswerkster tegen en vroeg haar of de instelling waar zij werkt misschien mondkapjes nodig heeft. De vrouw is het gaan navragen en stond een dag later weer voor de deur. Ze hadden inderdaad mondkapjes nodig, want ze droegen op dat moment nog geen bescherming.” Hieronder lees je het hele verhaal:

Mark (37) van J.F. Kloeg: ‘Ik maak zes uur op een dag mondkapjes voor de zorg’

Ondernemers uit Delft helpen elkaar

Foto: Delftse Post

Het zal je maar gebeuren dat je een mooi, klein mkb-bedrijf hebt dat acuut wordt stilgelegd door het coronavirus. Ondernemers hebben niet altijd voldoende specifieke kennis in huis of in hun netwerk om de juiste weg te vinden en het overzicht te houden. En dit maakt een hele moeilijke periode nog moeilijker. Anderzijds zijn er ondernemers die hun lokale collega’s graag ondersteunen met kennis en expertise. Daarom is supportvoorondernemers.nl deze week in het leven geroepen. Op deze site kunnen ondernemers en zzp’ers hulp vragen of hulp aanbieden. Mooi geregeld! Meer hierover lees je bij de Delftse Post. 

Lees ook

5 x initiatieven tijdens de coronacrisis waar we blij van worden

Prachtige stoepkrijttekeningen, #coronahulp en ondernemers die het roer omgooien tijdens de coronacr...

Wil je iemand verrassen? Deze bloemenwinkels in Delft bezorgen

Is er binnenkort iemand jarig of wil je iemand in deze periode eens flink in het zonnetje zetten? Wi...

Wil je zien: creatieve Delftenaren steken thuisblijvers een hart onder de riem [video]

Waarschijnlijk zit je net als veel anderen inmiddels al een paar weken thuis in verband met de coron...

Dit Delftse studentenhuis blijft met z’n 15en thuis: ‘Tot nu toe zijn er nog geen irritaties’

 Al langer dan twee weken met elkaar opgesloten zitten, is voor veel gezinnen al moeilijk. Hoe doen ...

Binnenstad, de Hoven en meer: deze winkels in Delft zijn nog wel open

Door de coronacrisis moeten veel winkels de deuren sluiten. Op straat is het rustig, maar niet alle ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.