Wow: zoveel autobranden waren er vorig jaar in Delft

Door Ilse Zoutewelle 5 januari 2019

Het aantal autobranden in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als in 2018. De brandweer moest maar liefst 5574 keer uitrukken om te blussen. Nou zijn wij natuurlijk benieuwd hoeveel branden er vorig jaar in Delft waren. Zochten we voor je uit!

Dit jaar vlogen de meeste auto’s in de hens in onze provincie: maar liefst 1.025 stuks! Even ter vergelijking: in 2017 waren er 802 autobranden in Zuid-Holland. Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl. Een flinke stijging dus!

In Delft

We gaan even kijken naar de cijfers van onze eigen stad. Ook daarin zien we een klein verschil met een jaar eerder. In 2017 ging de brandweer 27 keer op pad vanwege een autobrand, vorig jaar was dat 35 keer. Maar goed, dat zijn nog steeds dat vrij veel bolides.

Brandstichting

De branden lijken vaak te zijn aangestoken: zo vlogen er op 3 november twee auto’s in de fik in Vrijenban. Twee weken daarvoor brandden er ook twee auto’s uit in de Van Kinschotenstraat. Maar soms was het ook een gevalletje van vette pech, zoals de auto die op 14 mei volledig uitbrandde op de Rijksstraatweg in Delft.

Bron: Alarmeringen.nl

Meer over

112

adv.