Video: deze mannen gooiden handgranaten in de binnenstad van Delft

Door Iris Olsthoorn 11 juli 2018

De politie is druk bezig met de zoektocht naar de daders van de recente aanslagen in Delft. Na de beelden van de Beestenmarktschutter, zijn ook van de mannen die handgranaten gooiden in de Breestraat en Peperstraat beelden vrijgegeven. De politie hoopt dat iemand de daders herkent. 

Er zijn al een aantal aanhouding gedaan, maar het onderzoek is nog in volle gang. In het programma Team West op Omroep West laat de politie camerabeelden zien van de ontploffingen op 17 mei. Er werden toen handgranaten gegooid in de Breestraat en de Peperstraat. Op de camerabeelden is te zien dat twee mannen op een scooter op de hoek van de Peperstraat stoppen. Een van de mannen stopt uit een tasje iets in zijn zak en verdwijnt de Peperstraat in. De andere man blijft op de hoek wachten. Ondertussen komen er twee voetgangers en een fietser voorbij. Nadat de handgranaat is gegooid, racen ze weg.

Tekst loopt verder onder het filmpje.

De gezichten van de mannen zijn op de beelden niet goed te zien. Wel is de scooter goed zichtbaar: dat is waarschijnlijk een Peugeot Speedfight. Het lijkt of de mannen hun gezicht hebben afgedekt.

Deze route reden ze

Ook laat de politie zien welke route de daders reden op hun scooter. Ze kwamen vanaf de Oude Langedijk de Peperstraat in, maar stopte daar niet meteen. Eerst reden ze over de Oude Delft door naar de Barbarasteeg. Daar pauzeerden ze even en keerden ze terug over de Oude Delft naar de Peperstraat. Hierna reden ze over de Koornmarkt naar de Breestraat, waar de tweede handgranaat werd gegooid. De mannen verdwenen op de scooter via het Achterom.

Heb je iets gezien?

Herken je de scooter of de mannen? Heb jij iets gezien in de nacht van 17 mei? Of woon/werk je misschien langs de route en heb je camerabeelden van die nacht? De politie hoort graag iedere tip en aanwijzing. Bel met de tiplijn via 0800-6070 of Whatsapp 06-17214856.

Meer over dit onderwerp

future breestraat peperstraat the game

Verdachte explosies Breestraat en Peperstraat is een 40-jarige Hagenaar

Om 17 mei werd Delft opgeschrikt door ontploffingen in de Breestraat en de Peperstraat. Zo'n maand l...
beestenmarkt schutter

Er zijn videobeelden van de Beestenmarktschutter opgedoken

Een maandje geleden werden we in Delft voor de derde keer opgeschrikt door wapengeweld. In de nacht ...
breestraat

Bizarre foto’s: Breestraat en Peperstraat zijn doorzeefd met gaten

Donderdagochtend werden de Peperstraat en Breestraat afgesloten na een schietpartij en vermoedelijke...

Meer over

112 Nieuws

adv.