Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Surfdrama in Scheveningen: Twee Delftenaren onder de dodelijke slachtoffers

Door Iris Olsthoorn 12 mei 2020

Op Scheveningen zijn maandagavond vijf ervaren surfers om het leven gekomen. De wilde zee en een flinke schuimlaag heeft het leven gekost van de surfers en tevens lifeguards die op dat moment aan het trainen waren bij de Noordelijke Havenhoofd. Twee van de slachtoffers komen uit Delft. Dat maakte de politie zojuist bekend tijdens een persconferentie. 

Vlak na het ongeluk, werden op maandagavond al twee lichamen uit het water gehaald. Het betrof twee Hagenaars van 30 en 38 jaar oud. Zij bezweken aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. Ook werd een 40-jarige man uit Den Haag gered. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels weer thuis.

22-jarige en 23-jarige Delftenaar

Vanmorgen vroeg werd de zoektocht weer hervat. Hulpdiensten haalden toen de lichamen van een 22-jarige Delftenaar een 24-jarige Hagenaar uit het water. De zoekactie is op moment van schrijven nog steeds gaande. Er wordt gezocht naar het lichaam van een 23-jarige Delftenaar, meldde Johan Remkes, waarnemend burgemeester van Den Haag tijdens de persconferentie. Zijn lichaam is gespot, maar is weer afgedreven in de zee.

Volgens Hans van den Broek, eigenaar van surfschool The Shore in Scheveningen, waren alle slachtoffers ervaren surfers. “Het zijn in elk geval bekenden uit de Scheveningse surfwereld.”

We wensen de nabestaanden heel veel sterkte en hulde aan alle hulpverleners. Meer nieuws over dit tragische ongeluk lees je bij onze collega’s van indebuurt Den Haag. 

 

 

 

Meer over

112 Nieuws

adv.