Ton L. heeft de moord op zijn moeder Mona bekend

Door Iris Olsthoorn 13 november 2018

Ton L., de zoon van de Delftse Mona Baartmans, heeft de moord op zijn moeder bekend. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Ton L. zat al een tijdje vast als verdachte voor de verdwijning en moord op zijn moeder.

“Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd dat hij mevrouw Baartmans om het leven heeft gebracht. Verdere mededelingen kunnen we niet doen’’, zegt de woordvoerder van het OM tegen het AD.

Ton L. liet niets los

Mona Baartmans werd al sinds zondagmiddag 23 september rond 17.00 uur vermist. Rond dat tijdstip zou ze zijn afgezet op de hoek Oosteinde/ Broerhuisstraat in Delft. De politie deed meerdere zoektochten naar de vrouw op verschillende locaties in Delft en Oud-Beijerland, waar Ton L. woont. Duikers zochten in de grachten op het Oosteinde en in Oud-Beijerland werd er langs de N217 en aan de Oost-Voorstraat gezocht.

Eind september werd Ton L. opgepakt vanuit zijn huis in Oud-Beijerland. Een lange tijd liet de man niets los over zijn moeder en zijn betrokkenheid bij de zaak. Na ruim een maand werd het lichaam van Mona gevonden in het plaatsje Heinenoord, nadat de politie een tip binnen kreeg.

De zaak houdt vanaf het begin veel Delftenaren bezig. Mona was een bekend gezicht in Delft, zij was vroeger eigenares van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster).

Meer over deze zaak

Het is bevestigd: ‘Het lichaam dat gevonden is, is van Mona’

Het lichaam dat afgelopen woensdag werd gevonden in Heinenoord, is inderdaad van de vermiste Mona Ba...

Laatste uren vermiste Mona (79) uitgebreid in Opsporing Verzocht

De zaak van de vermiste Mona uit Delft en haar verdachte zoon uit Oud-Beijerland komt morgen in Opsp...

De zoektocht naar vermiste Mona (79) gaat door: dit is er tot nu toe bekend

Nieuwe wending in het verhaal rond de vermiste Mona Baartmans. De recherche heeft vanmiddag met speu...

Meer over

112 Nieuws

adv.