Politiehonden en duikers speuren het Oosteinde af naar vermiste Mona (79)

Door Iris Olsthoorn 17 oktober 2018

Vorige week werd Oud-Beijerland uitgekamd opzoek naar Mona Baartmans, zonder resultaat. Deze woensdag zette de politie de zoektocht voort midden in Delft. Het Oosteinde was daarom een tijdje afgesloten. 

De politie liet woensdag speurhonden hun neus gebruiken op het Oosteinde en duikers doken de gracht in. Of er tijdens deze zoekactie iets is gevonden, is nog niet bekend.

Mona zou op deze straat op zondag 23 september zijn afgezet door haar zoon, voordat zij naar haar huis in de Maria van Reigersberchstraat zou zijn gegaan. De politie heeft camerabeelden bekeken en een buurtonderzoek gedaan. De zaak houdt veel Delftenaren bezig. Mona was een bekend gezicht in Delft, zij was vroeger eigenares van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster).

Zoon zit vast

De zoon van Mona, Ton L. zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van zijn moeder Mona. De politie vermoedt dat zij niet meer leeft. Sinds 23 september ontbreekt elk spoor van Mona. Zoon Ton L. uit Oud-Beijerland haalde zijn moeder toen op in Delft. Ze gingen op bezoek bij haar echtgenoot die wordt verpleegd in een verzorgingstehuis in Den Haag. De zoon zegt dat hij zijn moeder na de visite terug naar Delft bracht. Ze zou de laatste honderd meter naar haar huis lopen. Hij reed in een zwarte Renault Megane.

Meer over

112

adv.