Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Politie zoekt inbreker die door ruit naar buiten sprong

Door Jantine van den Hoven 28 juni 2016

Als boef ben je je leven tegenwoordig niet meer zeker, want overal hangen camera’s. In het televisieprogramma Team West worden deze week beelden vertoond van een inbreker die het presteerde om dóór een ruit naar buiten te springen.

Bewoners van een woning aan de Hippolytusbuurt werden op 14 mei rond 01.45 uur wakker van de inbraak. Zij kwamen oog in oog te staan met een inbreker die waarschijnlijk binnen was gekomen doordat er een raam open stond op de eerste etage. Toen zagen zij dat de inbreker snel via de trap naar beneden rende. De man sprong door de ruit van de voordeur naar buiten. Via de Hippolytusbuurt rende de verdachte in de richting van de Choorstraat.

De vluchtende verdachte werd met beveiligingscamera’s vastgelegd. Omstanders omschreven de man als licht getint, tussen de 20 en 25 jaar en met een paardenstaart. Er is nog een aanwijzing, want de inbreker was een bonnetje verloren van het Hommerson Casino in Den Haag. Daar bleek hij een dag eerder te zijn geweest. De camerabeelden die daar zijn opgevraagd, zijn scherp. Zijn haar zit op deze foto in een knot of een staartje.

inbraak inbreker hippolytusbuurt politie
politie.nl

Inbraak Marconiweg

Het is al een tijdje geleden, maar je weet maar nooit wie iets heeft gezien. Op vrijdagavond 26 februari sloot de eigenaar van Euromills aan de Marconiweg zijn bedrijf netjes af en toen hij zondagochtend 28 februari weer terug kwam, lag er overal glas. Het raam bleek in te zijn geslagen en er was iemand binnen geweest.

Team West

Bij Team West worden de details van de zaak besproken. Wie meer weet kan direct contact opnemen met de politie via 0800-6070. Het programma van Omroep West is dinsdag om 17.00 uur te zien en wordt in de loop van de avond en woensdag nog een aantal keren herhaald.

Meer over

112

adv.