Politie Haaglanden extra alert na schietpartij in Utrecht; Gemeente Delft neemt (nog) geen extra maatregelen

Door Iris Olsthoorn 18 maart 2019

In Utrecht wordt iedereen geadviseerd om binnen te blijven na de schietpartij in de tram vanochtend (volg hier de liveblog hierover). De dader is namelijk nog voortvluchtig. Het zou gaan om de 37-jarige Gökman Tanis die het vuur opende bij het 24 Oktoberplein. Vraag je je af of je in Delft nog veilig boodschappen kunt doen? In onze regio zijn er vooralsnog geen extra maatregelen nodig, melden politie en gemeente.

In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 5 tot in ieder geval 18.00 uur. Dit geldt niet in de provincie Zuid-Holland, maar de politie in regio Haaglanden is wel extra waakzaam. Delft valt onder politie Den Haag.

De gemeente Delft ziet op dit moment geen aanleiding is om scholen, kinderdagverblijven, winkels of andere gebouwen preventief te sluiten. Dat laat de gemeente weten aan het AD. Werkgeversorganisatie VNO-NCW zou vanavond ook een verkiezingsdebat houden in Delft, maar dat is eveneens afgelast na het schietincident in Utrecht, meldt een woordvoerder.

Maatregelen in de regio

In de regio worden wel verschillende maatregelen genomen. Zo is er veel politie te zien rondom de A12 richting Den Haag. In Den Haag worden moskeeën, ministeries en het Binnenhof extra bewaakt. Meer over onze regio lees je in dit liveblog van het AD.

Ben je in Utrecht vandaag? Dan heeft Politie Nederland nog een vraag:

Dit kun je doen als je vragen hebt over de slachtoffers

Voor verwanten van slachtoffers van de schietpartij in Utrecht is een speciaal telefoonnummer ingesteld, 088 – 756 99 88. Dat maakte het UMC Utrecht eerder deze maandag bekend. Inmiddels zijn alle personen die gewond zijn geraakt naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de laatste berichtgeving zou het gaan om drie doden en vijf gewonden.

Ikbenveilig.nl

Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend. Mensen kunnen daar aangeven dat ze veilig zijn of dat ze op zoek zijn naar iemand. Klik hier voor meer info over de schietpartij.

Meer over

112 Nieuws

adv.