Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onduidelijk hoe brand aan Spoorsingel kon ontstaan

Door Ilse Zoutewelle 13 mei 2016

Het is nu een week geleden dat er brand was in twee studentenhuizen aan de Spoorsingel in Delft. De brandweer is nog aan het onderzoeken waardoor het vuur kon ontstaan.

Het AD meldde deze week dat de fik was ontstaan door een barbecue, maar dit is volgens brandweerman Jan Kuipers nog helemaal niet zeker. “We weten alleen dat de brand buiten is ontstaan, toen naar binnen is geslagen en over is gegaan naar de buren. Met de droogheid die er nu is kan het kleinste vonkje al zorgen voor een vuur”, vertelt hij. “Aan het brandalarm ligt het in elk geval niet, want dat zorgde ervoor dat de studenten in de eerste instantie wakker werden.”

Er zijn zorgen over de brandveiligheid van studentenhuizen. Studentenvakbond LSVb schreef een alarmerend rapport, ook studentenhuisvester Duwo maakt zich zorgen. CDA Delft trekt bij de gemeente aan de bel.

Of de huizen aan de Spoorsingel nog bewoond kunnen worden, wordt nog onderzocht. Een aantal studenten die in de huizen wonen, zijn in elk geval al hun spullen kwijt door brand- en waterschade.

Meer over

112

adv.