O, nee: er is weer iemand in het water gevallen bij het station

Door Ilse Zoutewelle 4 oktober 2018

Er wordt door héél veel Delftenaren geroepen dat langs de gracht het station wel érg makkelijk in het water terecht kunt komen. Donderdagmiddag werd dat nog eens onderstreept: er is weer iemand in het water terecht gekomen.

Gelukkig waren er twee omstanders die geen moment twijfelde. Hij sprong achter de oudere man aan en redde hem uit het water. Waarschijnlijk had hij een epileptische aanval, meldt District8. De mannen hielpen de oudere man uiut het water via de ladders aan de Westvest-kant van de gracht. De politie, brandweer en ambulances waren er snel bij en hebben de mannen opgevangen met warmtefolie. Tram 1 en 19 waren door het ongeluk tijdelijk gestremd.

Niet de eerste

Het is niet bepaald de eerste keer dat er iemand naast het station te water raakt. De gemeente heeft al van alles en nog wat geprobeerd om dat te voorkomen: van ladders tot rood-witte barrières en bloembakken. Inmiddels wordt er gelukkig wel gewerkt aan een permanente oplossing; er komt een permanente leuning langs het fietspad. Je leest hier meer over de werkzaamheden bij de Westsingelgracht:

De Westsingelgracht ligt binnenkort vol met bootjes

Een van de 'nieuwste' grachten van Delft ziet er binnenkort heel anders uit. In de Westsingelgracht ...

Meer over

112

adv.