Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nachtelijke inbrekers bij de Ruif: ‘Het is de afgelopen tijd al bij meer cafés gebeurd’

Door Iris Olsthoorn 13 juli 2017

Het was in de nacht van dinsdag op woensdag flink schrikken voor Gerald en Jan-Teun, de eigenaren van Eetcafé de Ruif. Om vier uur ’s nachts ging het alarm en bleken er twee inbrekers binnen te zitten. Het eindigde in een heterdaad arrest voor de dieven. 

Gelukkig is er in het eetcafé niks waardevols gestolen. “Alles lag veilig weggestopt. Ze hebben veel laatjes opgetrokken, maar niets gevonden”, vertelt Gerald van de Ruif. Toch was het geen zachtzinnige nacht voor de twee eigenaren: “We stonden buiten te wachten op de politie, toen de inbrekers naar buiten kwamen. We hebben ze toen zelf tegen kunnen houden.” Toen de politie ter plaatse was, zijn de twee inbrekers gearresteerd.

Meerdere inbraken in Delft

De Ruif is niet het enige horeca slachtoffer in Delft, weet Gerald te vertellen: “Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen dat het dezelfde zijn, maar bij de Tango is óók ingebroken met een koevoet. We hoorden van de politie ook dat het veelplegers zijn.” De politie reageert: “Behalve deze twee inbraken zijn er geen andere gevallen bij ons bekend. Een koevoet is helaas een veel gebruikt voorwerp bij inbraken, dus dat is in geen geval een aanwijzing dat het dezelfde daders zijn.”

Genoeg reden dus om goed om je heen te kijken, als je ’s avonds of ’s nachts door Delft loopt. Mocht je iets verdacht zien, kan je dat melden bij de politie via deze website. 


Meer over Eetcafé De Ruif ontdekken?

Eetcafé De Ruif restaurants en horeca

Geopend15:00 - 00:00

Kerkstraat 22-24, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over

112 Nieuws

adv.