Het is bevestigd: ‘Het lichaam dat gevonden is, is van Mona’

Door Iris Olsthoorn 2 november 2018

Het lichaam dat afgelopen woensdag werd gevonden in Heinenoord, is inderdaad van de vermiste Mona Baartmans uit Delft. Dat bevestigt haar zoon Hans Lips op Facebook. ‘De kogel is door de kerk’, schrijft hij. 

De politie heeft woensdagavond een stoffelijk overschot gevonden in het plaatsje Heinenoord. Op dat moment deden zij een zoekactie naar de vermiste Mona uit Delft. Of het om het lichaam van de 79-jarige vrouw ging, was op dat moment nog niet duidelijk. Nu het Nederlands Forensisch Instituut het onderzoek heeft afgerond, bevestigt zowel Hans als de politie vrijdagmiddag dat het stoffelijk overschot van Mona is. ‘Over de mogelijke doodsoorzaak en de exacte informatie van de tipgever doet de politie geen mededelingen’, schrijven zij in een persbericht. 

Vlakbij Oud-Beijerland

De politie ontving begin deze week een tip over de plek in Heinenoord en startte daarom een zoekactie op rondom het Jack Dawson Green Pad. Dit plaatsje ligt niet ver van Oud-Beijerland, waar een andere zoon van Mona woonde. Ton L. zit al een tijdje vast omdat hij mogelijk iets met de verdwijning van Mona te maken heeft.

Sinds september vermist

Mona Baartmans werd al sinds zondagmiddag 23 september rond 17.00 uur vermist. Rond dat tijdstip zou ze zijn afgezet op de hoek Oosteinde/ Broerhuisstraat in Delft. De zaak houdt veel Delftenaren bezig. Mona was een bekend gezicht in Delft, zij was vroeger eigenares van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster).

Meer over

112 Nieuws

adv.