Laatste uren vermiste Mona (79) uitgebreid in Opsporing Verzocht

Door Iris Olsthoorn 29 oktober 2018

De zaak van de vermiste Mona uit Delft en haar verdachte zoon uit Oud-Beijerland komt morgen in Opsporing Verzocht. Op dinsdag 30 oktober wordt in het opsporingsprogramma een reconstructie getoond van de laatste uren van de 79-jarige vrouw.

Met acteurs werden de laatste momenten waarin Mona nog is gezien nagespeeld. Mona Baartmans wordt sinds zondagmiddag 23 september rond 17.00 uur vermist. Rond dat tijdstip zou zij zijn afgezet op de hoek Oosteinde/ Broerhuisstraat in Delft. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Oud-Beijerlander Ton L. zit al bijna een maand vast als belangrijkste verdachte in de vermissingszaak.

De zaak houdt veel Delftenaren bezig. Mona was een bekend gezicht in Delft, zij was vroeger eigenares van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster).

Sporenonderzoek

De politie deed meerdere keren buurtonderzoek op verschillende locaties in Delft en Oud-Beijerland. Duikers zochten in de grachten op het Oosteinde en in Oud-Beijerland werd er langs de N217 en aan de Oost-Voorstraat gezocht. De politie hoopte het lichaam van Mona gevonden zou worden, maar dat is helaas nog steeds niet gebeurd. De politie gaat er vanuit dat de vrouw uit Delft niet meer in leven is.

Lees ook

Politiehonden en duikers speuren het Oosteinde af naar vermiste Mona (79)

Vorige week werd Oud-Beijerland uitgekamd opzoek naar Mona Baartmans, zonder resultaat. Deze woensda...

Meer over

112

adv.