Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grote brand bij Bistro de Pijpenla op de Hippolytusbuurt

Door Iris Olsthoorn 20 maart 2017

In hartje Delft heeft van zondag op maandagnacht een grote brand gewoed bij restaurant De Pijpenla. De brandweer heeft ongeveer dertig omwonenden uit hun woning moeten halen. Inmiddels is de brand geblust. 

De brand begon op de begane grond en sloeg al snel over naar de verdieping er boven. De brandweer rukte groot uit, omdat de brand in een oud pand woedde. Het is nog onduidelijk hoe de brand precies is ontstaan. Ongeveer dertig omwonende moesten van de brandweer hun huizen verlaten, omdat er veel rook ontstond. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Foto: District8

Schuilen in het gemeentehuis

Burgemeester Marja van Bijsterveldt is in het holst van de nacht naar de plaats van het ongeluk gesneld. De dertig omwonenden werden door haar opgevangen. Ze mochten schuilen in het warme gemeentehuis, totdat de brandweer hun huizen weer veilig verklaarde.

Sterkte wensen

Bistro de Pijpenla is eigendom van de bekende Delftse horeca-man Ed Hoogendijk. Op zijn Facebookpagina regent het maandagochtend al veel sterke-wensen van vrienden en bekenden uit Delft en van ver.

Lees ook: Ed Hoogendijk van De Pijpenla: ‘Ik heb gehuild als een kind’.

Meer over

112 Nieuws

adv.