Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zeer grote brand bij Schoemakerstraat; Wippolder staat blauw

Door Jantine van den Hoven 17 november 2016

In een oude TNO-loods bij de Schoemakerstraat woedde donderdag een zeer grote brand. Er was veel rookontwikkeling, maar er zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen bij de brand.

Het gebouw staat op de rand van het terrein van de Technische Universiteit. Er zijn geen gewonden. Zelfs uit omliggende plaatsen kwamen hulpdiensten om de brand te helpen blussen. In de eerste instantie leek het erop dat de brand gecontroleerd moest uitbranden, maar de brandweer heeft de brand toch op tijd kunnen stoppen. Een deel van de loods blijft dus behouden.

‘Er zit niets in de loods’

Projectdirecteur Anton Schalken van de op die plek nieuw te bouwen wijk Schoemaker Plantage laat weten dat het gaat om een loods. “Het is een oude loods, er zat niets in. Geen elektriciteit meer, niks. Het is daarom ook zo vreemd dat er brand was: het lijkt me sterk dat die uit zichzelf is ontstaan. De loods is nu nog van TNO. We zouden het over gaan kopen en gaan slopen zodat we nog iets aan het materiaal zouden hebben.”

De rook was vanaf ver te zien, de wijk rondom het gebouw ‘staat blauw’.

Rijkswaterstaat heeft ter hoogte van Delft een snelheidslimiet ingesteld van maximaal 70 kilometer per uur. De live camerabeelden van de A13 zie je hier.

 

Meer over

112

adv.