Er is een gigantisch drugslab opgerold in Delft

Door Iris Olsthoorn 13 maart 2018

De politie deed maandagavond een eigenaardige vondst in een loodsencomplex aan de Schieweg in Delft. Er werd een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Het ging onder meer om 30.000 (!) amfetamine tabletten en 55 kilo pure MDMA, laat de politie weten. 

Vorige week werd een een drugslab in een vakantiehuisje in het Zeeuwse Kamperland opgerold. Naar aanleiding daarvan kwam de recherche het lab in Delft op het spoor. In twee zeecontainers en een garagebox troffen ze gigantisch veel chemicaliën aan voor het maken van syntetische drugs: zo’n 1750 kilo. Ook werden er 30.000 amfetamine tabletten, 55 kilo MDMA en diverse apparatuur voor de opbouw van een laboratorium gevonden.

drugslab schieweg
Foto: Politie Delft

De verdachte

Nog diezelfde maandagavond is een 26-jarige Hagenaar als verdachte opgepakt. In zijn woning werden ook vuurwapens aangetroffen. De recherche hield in het vakantiehuisje ook al twee mannen en één vrouw aan. Zij zitten nog vast.

Het is niet de eerste keer dat er aan de Schieweg illegale praktijken naar boven komen: in oktober van vorig jaar werd er in deze straat ook een groot illegaal naaiatelier opgerold. 

illegaal naaiatelier

Gigantisch naaiatelier met neppe merkkleding opgerold in Delft

Het lijkt wel een scène uit de film of iets dat alleen in verre landen gebeurt: dinsdagochtend is er...

 

Meer over

112 Nieuws

adv.