Dit moet je weten over de schietpartij in Voordijkshoorn

Door Iris Olsthoorn 23 april 2019

Behalve zonovergoten, leuke activiteiten vonden er dit paasweekend ook een stuk minder leuke zaken plaats. Op maandag 22 april werd de wijk Voordijkshoorn opgeschrikt door een schietpartij. We zetten voor je op een rijtje wat er ondertussen bekend is. 

Dit is er gebeurd

In de Van Adrichemstraat werden ’s middags rond 14.00 uur meerdere schoten gelost. Volgens getuigen ging het om zo’n vier tot zeven schoten en reed er een persoon weg op een scooter. Er vielen geen gewonden, maar een pand en een auto werden wel geraakt. Op straat werden hulzen gevonden. Volgens de politie is er mogelijk heen en weer geschoten.

De politie startte een zoekactie met een politiehelikopter en de omgeving werd afgezet. Niet alleen de Van Adrichemstraat, maar ook het Van Foreestplein en daar omheen liggende straten waren een paar uur onbereikbaar.

Tekst loopt verder onder de afbeelding. 

De buurt is geschrokken

De schietpartij heeft de buurt natuurlijk flink opgeschikt. Een paar buurtbewoners deden hun verhaal aan het AD. Een van de bewoonsters zat op haar balkon met uitzicht op de plek waar het incident plaatsvond, toen ze drie schoten hoorde en later nog drie of vier. “Ik schrok me naar.” Meerdere buurtbewoners bevestigen aan de krant dat er vaker ‘rondgehangen’ wordt op het plein en ook dat drugs hierbij een rol spelen. Er zou volgens sommigen ruzie zijn ontstaan.

Drie verdachten zijn opgepakt

De politie kamde meteen de omgeving uit opzoek naar de daders. Dezelfde middag werden er drie mannen aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Poeldijk, een 49-jarige man uit Delft en een 33-jarige man uit Den Hoorn, meldt de politie. De verdachten zitten vast, of zij iets met de schietpartij te maken hebben wordt nog onderzocht.

Voor het onderzoek is de recherche nog op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien? Meld dat dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politiebus staat klaar voor vragen

Voor iedereen die vragen heeft over de schietpartij of andere zaken, staat er deze dinsdag een speciale politiebus op het Van Foreestplein. Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan de wijk.

https://twitter.com/Wijkagent_Laura/status/1120622347755630592

 

Meer over

112 Nieuws

adv.