Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse brandweer vaak gealarmeerd voor automatisch brandalarm

Door Redactie indebuurt 30 januari 2016

De Nederlandse brandweer heeft in 2015 zo’n 35 duizend brandmeldingen via het P2000-netwerk verzonden vanwege een automatisch brandalarm. Delft scoort een plekje in de top-10.

In 2015 werd de Delftse brandweer in totaal 481 keer gealarmeerd voor een automatisch brandalarm, goed voor een negende plek op de lijst. In 2014 kregen de spuitgasten nog geen dozijn meer oproepen voor een automatisch brandalarm. Dit blijkt uit data die door Alarmeringen.nl, een website waarop realtime de uitrukken van onder meer de brandweer te zien zijn.

Delftsche Studenten Societeit Phoenix en studentenvereniging Virgiel zijn samen goed voor meer dan 15 procent van de alarmeringen in verband met een automatisch brandalarm. De brandweer verzond voor deze studentenverenigingen respectievelijk 34 en 33 alarmeringen als gevolg van een automatische melding. In hoeveel gevallen de brandweer daadwerkelijk ook is uitgerukt, is niet bekend.

Daling brandalarmen

Het aantal alarmeringen in verband met een automatisch brandalarm in Nederland is vorig jaar met 27 procent gedaald ten opzichte van 2014. Delft blijft met een daling van 2 procent achter op deze landelijke trend. In Den Haag is de daling overigens wel te zien. In de hele regio Haaglanden daalde het aantal alarmeringen in verband met een automatisch brandalarm met bijna 34 procent.

De daling is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van serieuze pogingen van de hulpdiensten om het aantal onnodige uitrukken te verminderen. De daling in regio Brabant-Noord is met zo’n 60 procent spectaculair te noemen. Ook in regio Twente, Gelderland Midden en Limburg Noord is het gelukt het aantal verzonden meldingen flink terug te schroeven, met respectievelijk 51, 50 en 40 procent. Regio Rotterdam-Rijnmond is met bijna 14 procent van alle verzonden meldingen aanvoerder van de lijst met regio’s die de meeste meldingen als gevolg van een automatisch brandalarm verzenden.

Meer over

112

adv.