Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftenaren doneren voor crematie hond

Door Jantine van den Hoven 29 februari 2016

Een ouder echtpaar in Delft was hard aan het sparen voor een heel naar doel: de laatste verzorging en crematie van hun eigen hond. Afgelopen weekend werden zij het doelwit van dieven, de 2700 gespaarde euro’s werden van de mensen weggenomen tijdens een babbeltruc.

Dankzij een oproep van de Delftse politie en Stichting Mens en Dier Nederland lijkt het er nu toch op dat de ernstig zieke hond de nodige verzorging en uiteindelijke een crematie zal krijgen.

Babbeltruc

Twee vrouwen gingen op zaterdag 26 februari bij het echtpaar aan de Meermanstraat langs. Een dag eerder hadden zij al contact gelegd door te zeggen dat ze in de buurt zouden komen wonen. Zaterdagmorgen om 10.30 uur kwamen de twee vrouwen de woning binnen met een smoes. Terwijl de vrouw werd afgeleid, werd het grote geldbedrag gestolen van onder het bed. Het bed waarin de man des huizes op dat moment lag te slapen. De politie heeft signalementen van de twee vrouwen, die vind je hier.

Stichting in de bres

Na een oproep van de Delftse politie, bleek dat veel mensen zich begaan voelden met het lot van deze mensen en hun zieke hond. Op zondagmiddag is de stichting Mens en Dier bij de Delftenaren op bezoek geweest, de donaties kunnen via de stichting overgemaakt worden. Op de Facebookpagina van de stichting meldden zich ook al enkele bedrijven die kosteloos een urn ter beschikking willen stellen.

Meer over

112

adv.