De zoektocht naar vermiste Mona (79) gaat door: dit is er tot nu toe bekend

Door Iris Olsthoorn 10 oktober 2018

Nieuwe wending in het verhaal rond de vermiste Mona Baartmans. De recherche heeft vanmiddag met speurhonden in Oud-Beijerland nabij de N217 gezocht naar de vermiste vrouw, meldt het AD. Haar lichaam is niet gevonden, zo liet de Haagse politie weten. Gisteren liet de politie nog weten naar zes specifieke getuigen in Delft te zoeken.

De zaak houdt veel Delftenaren bezig. Mona was een bekend gezicht in Delft, zij was vroeger eigenares van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster). De zoon van Mona, Ton L. zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van zijn moeder Mona. De politie vermoedt dat zij niet meer leeft.

Zoektocht

Bij de zoektocht vanmiddag werden speurhonden en een drone ingezet. De politie was met drie zwarte busjes en enkele auto’s aanwezig.  De Haagse politie heeft bevestigd dat werd gezocht naar het lichaam van de vermiste Baartmans uit Delft.

Ton L.

Mona wordt al sinds 23 september vermist. Zoon Ton L. uit Oud-Beierland haalde zijn moeder toen op in Delft. Ze gingen op bezoek bij haar echtgenoot die wordt verpleegd in een verzorgingstehuis in Den Haag. De zoon zegt dat hij zijn moeder na de visite terug naar Delft bracht. Ze zou de laatste honderd meter naar haar huis lopen. Hij reed in een zwarte Renault Megane.

Meer over

112

adv.