Burgemeester sluit coffeeshops The Game en The Future

Door Iris Olsthoorn 27 oktober 2018

De coffeeshops The Game en The Future zijn vrijdagavond door burgemeester Marja van Bijsterveldt gesloten. De reden hiervoor is ‘nieuwe informatie’ in de zaak rondom de aanslagen op de shops, die Delft al sinds mei in zijn greep houden. 

Zowel de burgemeester als de woordvoerder van het Openbaar Ministerie willen niets kwijt om wat voor informatie het precies gaat. “In het belang van het onderzoek kan ik daar geen uitspraken over doen’’, zegt het OM tegen het AD.

Politie, justitie en de gemeente hadden vrijdag overleg met nieuwe informatie over het geweld in de Breestraat en Peperstraat. Op basis daarvan heeft de burgemeester besloten de zaken tot nader orde te sluiten. “Er wordt doorlopend gekeken hoe de beveiliging in Delft het beste kan worden ingericht, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende aspecten. Het is dus ook mogelijk dat het beeld qua bewaken en beveiligen op straat verandert. Over welke aanpassingen precies worden doorgevoerd, worden geen mededelingen gedaan”, zegt de gemeente daarover.

Lees ook

Dit moet je weten over de schietpartijen in Delft

Al sinds mei wordt Delft opgeschrikt door schietpartijen en aanslagen met explosieven. Afgelopen maa...
future breestraat peperstraat the game

Deze man wordt verdacht van de handgranaat-aanslagen in Delft

Op 17 mei werd Delft opgeschrikt door ontploffingen in de Breestraat en de Peperstraat. Een maand la...
schietpartij breestraat

Politie schiet op verdacht persoon in de Breestraat

Het was op deze vroege maandagmorgen weer mis in de Breestraat. De politie loste schoten op een verd...

 

Meer over

112

adv.