Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buitenhof opgeschrikt door fors meer inbraken

Door Redactie indebuurt 1 maart 2016

Het dievengilde heeft in de maand februari 37 keer ingebroken in een Delftse woning of een poging daartoe gedaan. Vooral in de wijk Buitenhof was het raak. Daar werden maar liefst 11 woninginbraken gepleegd en nog eens 3 pogingen gedaan.

Dat betekent dat er in februari twee keer zoveel woninginbraken of pogingen daartoe zijn gedaan in Buitenhof, waartoe de wijken Reinier de Graafbuurt, Buitenhof-Noord, Juniusbuurt, Gillisbuurt, Fledderusbuurt, Het Rode Dorp, Pijperring, Verzetstrijdersbuurt, Vrijheidsbuurt, Buitenhof-Zuid en Kerkpolder worden gerekend, als in januari.

Ook in Hof van Delft is vaker toegeslagen. Daar waar in deze buurt vorige maand twee keer werd ingebroken of een poging daartoe werd gedaan, was het in februari 5 keer raak. Ook in de Binnenstad registreerde de politie een stijging. In de andere buurten daalde het aantal woninginbraken en pogingen daartoe juist in februari.

Daling

Die daling is meer in lijn met het beeld dat de cijfers voor heel Delft laten zien. Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Delft is vorig jaar namelijk flink gedaald. In totaal werden er in 2015 door de politie 376 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd. Dit is een daling van bijna 28 procent ten opzichte van 2014. Vooral in de wijken Tanthof-Oost en Voorhof was sprake van een flinke daling.


Meer over

112

adv.