Bizar: man bestolen van 2700 euro na babbeltruc in parkeergarage Zuidpoort

Door Iris Olsthoorn 11 oktober 2017

Voor een man werd een dagje shoppen afgelopen zomer wel héél duur. Op vrijdagmiddag 2 juni werd hij slachtoffer van een babbeltruc. Hij werd in de Zuidpoort garage met een smoes aangesproken door een man en een vrouw en ontdekte daarna dat er €2700 van zijn rekening was afgeschreven. De politie zoekt nu getuigen.

Toen de man zijn parkeerkaartje stond te betalen, werd hij afgeleid door de man en vrouw. Er lag een briefje van vijf euro op de grond, ze vroegen hem of dat van hem was. Toen hij even later weg liep, werd hij weer aangesproken door diezelfde man en vrouw, dit keer met een onduidelijk verhaal. Waarschijnlijk heeft het stel toen hun kans schoon gezien de pinpas van de man te pakken. Het stel heeft vervolgens twee keer gepind in Rotterdam: aan de Franselaan en de Rosener Manzstraat.

Tips?

De politie heeft foto’s van de verdachten bij de pinautomaten in Rotterdam. Ze zoeken getuigen en mensen met tips. (Her)ken jij de mensen op de foto’s? Dan kan je de recherche bellen via 0900-8844. Ook kan je online een melding doen. 

Foto: Politie Delft
Foto: Politie Delft