Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal woninginbraken in Delft daalt flink

Door Redactie indebuurt 30 december 2015

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Delft is dit jaar flink gedaald. In totaal werden er in 2015 door de politie 376 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd. Dit is een daling van bijna 28 procent ten opzichte van vorig jaar. Vooral in de wijken Tanthof-Oost en Voorhof is sprake van een flinke daling.

Voor 2015 heeft de politie tot nu toe 247 inbraken in Delft geregistreerd. Daarnaast werden er nog 129 pogingen daartoe bij de politie gemeld. Vorig jaar waren dit er respectievelijk nog 353 en 169.

Woninginbraken per wijk

De meeste meldingen kwamen uit de wijk Buitenhof. In deze wijk, waartoe de buurten Buitenhof-Noord, Buitenhof-Zuid, Fledderusbuurt, Gillisbuurt, Het Rode Dorp, Juniusbuurt, Kerkpolder, Pijperring, Reinier de Graafbuurt, Verzetstrijdersbuurt en Vrijheidsbuurt worden gerekend, werd 70 keer ingebroken of een poging daartoe.

De wijken met de minste inbraken zijn Abtswoude (2), Delftse Hout (2) en Ruiven (2). Inwoners van Tanthof-Oost en Voorhof profiteren op papier het meest van de daling; in deze wijken daalde het aantal inbraken en inbraakpogingen met respectievelijk bijna 70 en net geen 48 procent.

Meer over

112

adv.