Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal woninginbraken daalt voor vierde maand op rij

Door Redactie indebuurt 1 april 2016

Na de enorme piek in het aantal woninginbraken en pogingen daartoe in Delft van eind vorig jaar, lijkt de rust nu langzaam aan weer terug te keren. Het aantal woninginbraken in Delft is voor de vierde maand op rij gedaald.

In totaal zijn er in maart 28 meldingen gedaan van een woninginbraak of een poging daartoe in Delft. Dit is een daling ten opzichte van februari (38), januari (40) en december vorig jaar (75). Ondanks deze daling de afgelopen maanden, is er in de eerste drie maanden van dit jaar wel sprake van een stijging in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar.

Buitenhof

Uit cijfers van de politie blijkt dat Buitenhof en Voorhof statistisch toch wel zorgenkindjes zijn. In deze buurten is in vergelijking met een jaar geleden de afgelopen maanden fors vaker ingebroken. Ondanks dat Buitenhof over het algemeen de buurt met de meeste inbraken is, is daar in vergelijking met februari wel sprake van een daling.

Daling

Die daling is meer in lijn met het beeld dat de cijfers voor heel Delft laten zien. Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Delft is vorig jaar namelijk flink gedaald. In totaal werden er in 2015 door de politie 376 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd. Dit is een daling van bijna 28 procent ten opzichte van 2014.

Meer over

112 Wonen

adv.