Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

144 overlast meldingen, 7 boetes en 5 drugs-aanhoudingen: dit doet de politie in één week

Door Iris Olsthoorn 11 juli 2019

De meeste Delftenaren zien politieagenten alleen voorbij komen als ze rustig in hun politieauto rijden of surveilleren. Waarschijnlijk heb je daarom ook géén idee hoe de werkweek van een politie-eenheid eruitziet. Dat hadden wij ook niet, totdat politie Delft in een Facebookpost een inkijkje gaf in de acties van afgelopen week.

De politie deelde in een uitgebreide post hun resultaten van de afgelopen week. Het is een flinke waslijst, van aanhoudingen tot achtervolgingen. Toch is het nog maar één deel van alles wat de politie deed. In hun lijst staan alleen de kleinere zaken, omdat grote zaken en onderzoeken alleen door het Openbaar Ministerie gecommuniceerd mogen worden.

Dit gebeurde er allemaal

Zo te zien had de politie een behoorlijk drukke week. In totaal kreeg de politie 144 meldingen van overlast in één weekend. Daarvan waren er 20 meldingen van geluidsoverlast. In het Wilheminapark zorgden mensen voor overlast; daar werden drie mensen aangehouden en kregen er twee een boete. In Tanthof was iets anders gaande: daar was sprake van drugsoverlast. De politie surveilleerde en was succesvol: er werden 5 dealers of kopers aangehouden. Bij één aanhouding was een achtervolging nodig. Deze persoon bleek ook nog eens drugs in (!) zijn lichaam te verstoppen en had een verdachte hoeveelheid drugs bij zich.

Misdragende student

Dat was nog niet alles: 7 keer werd er een verkeersboete uitgedeeld door bijvoorbeeld rijden met alcohol of zonder rijbewijs. Verder werd er een man aangehouden die een vuurwapen bij zich had. Uiteindelijk bleek het een alarmpistool te zijn, niet van echt te onderscheiden. En misschien nog wel het meest opvallende incident van afgelopen week: een student gedroeg zich niet zo netjes in een café. Hij probeerde consumptiemuntjes te jatten. Het café deed aangifte van diefstal, maar de student kwam er goed vanaf. Het OM besloot de student niet te vervolgen.

Best interessant om eens te zien wat de politie allemaal uitvoert in één week! In deze post lees je de uitgebreide versie nog eens door:

RESULTATEN AFGELOPEN WEEKEigenlijk doen we het niet vaak genoeg, resultaten delen met u, vandaar nu weer eens wat…

Posted by Politiebureau Delft on Wednesday, 10 July 2019

 

 

Meer over

112 Nieuws

adv.