Bakfietser Gerard brengt kinderen veilig naar de bso

Aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer 17 november 2018

Veilig van school naar de bso is topprioriteit bij Kinderopvang de Lange Keizer. Kinderen worden hier al járen opgehaald met de bakfiets. Sterker nog: de bso heeft zelfs ‘bakfietsers’ in dienst die hun beroep hebben gemaakt van het verplaatsen van kinderen per fiets. “Het is heerlijk om buiten te zijn met de kinderen”, vertelt bakfietser Gerard.

Kinderopvang de Lange Keizer heeft aardig wat locaties in Delft en daardoor is het een hele logistieke onderneming om alle kinderen op de juiste plek te krijgen. “We hebben zelfs een dienstregeling: bakfietsers rijden van A naar B naar C”, vertelt Irma van de Lange Keizer. “Het is ook best een operatie, want kinderen moeten naar zwemles, hockey en ga zo maar door.”

Kinderen leren hoe het verkeer werkt

Toch kozen eigenaren Irma en Marja ervoor om de kinderen te verplaatsen met een bakfiets. “We vonden dat stints te hard gingen én teveel herrie maakten. Wij gaan rustig met de bakfiets én een stuk of zes kinderen op hun eigen fiets er achteraan naar de bso. Zo leren ze hoe het verkeer werkt, dat is alleen maar goed.”

Lekker buiten

Daarbij kun je op de bakfiets nog gewoon met de kinderen kletsen. Daar weet bakfietser Gerard alles van. “Ik zit twee dagen per week van 12.00 tot 18.00 uur op de fiets. Het is hartstikke leuk: je bent lekker buiten met de kinderen en je komt altijd op andere locaties. Tijdens de fietstochtjes praat ik gezellig met de kinderen. Ze zeggen vaak mooie dingen vanuit hun belevingswereld, dat is echt leuk!”

Benieuwd naar nóg meer redenen waarom de Lange Keizer een superfijne kinderopvang en bso is? Lees dan dit artikel maar eens:

kinderopvang de lange keizer

Dit is waarom je jouw kind naar kinderopvang De Lange Keizer wilt brengen

Je kind naar de opvang brengen is best wel spannend, want je geeft de zorg helemaal over aan iemand ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer Meer over Kinderopvang De Lange Keizer ontdekken?

Kinderopvang De Lange Keizer kinderopvang

Nu open07:30 - 18:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Rotterdamseweg 51, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.