Peter werkt in de kinderopvang: ‘Mannen zijn van toegevoegde waarde’

Aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer 14 maart 2019

Peter werkt bij Kinderopvang de Lange Keizer op de locatie ‘Robinson’ in de Delftse Hout. Elke dag is hij met de kinderen in de weer: ze maken schommels, bouwen kampvuren en spelen in het bos. “Ik vind het fantastisch om met kinderen te werken in de natuur.”

Peter heeft van alles en nog wat gedaan voor hij ontdekte dat kinderopvang zijn ding was. “Ik heb in de beveiliging, horeca en gehandicaptenzorg gewerkt maar dat was het allemaal niet. Toen ik een tijdje zonder werk zat, besloot ik aan de slag te gaan als bakfietser bij de Lange Keizer. Ik liep binnen bij de kinderopvang en wist: ik wil met kinderen werken. Schoorvoetend heb ik eigenaren Marja en Irma een mail gestuurd, of ik misschien een opleiding kon doen voor pedagogisch medewerker. Die kans hebben ze mij gegeven. Inmiddels werk ik alweer zeven jaar bij de bso in de Delftse Hout.”

Aandacht voor de kinderen

Peter vindt het niet alleen leuk om met kinderen te werken, hij houdt ook van natuur. “Dit is de perfecte locatie voor mij. Het leuke vind ik ook dat de groepen hier relatief klein zijn. Daardoor kun je écht aandacht hebben voor de kinderen en een band met ze opbouwen. Dat vind ik belangrijk.”

Mannen kunnen veel bieden in de kinderopvang

Hoe het is om als man in de kinderopvang te werken? “Ik zorg dat ik fysiek een gezonde afstand hou van de kinderen. Gelukkig vertrouwen de ouders van de bso mij wel. Ik denk dat mannen juist veel kunnen bieden in de kinderopvang. Soms zegt een vrouwelijke collega bijvoorbeeld ‘dat jongetje is superdruk’ en dan zeg ik ja, het is een jongen. Daarnaast is het goed voor de kinderen dat ze óók leren omgaan met mannen.”

kinderopvang de lange keizerKampvuur

Bij Robinson ondernemen Peter en de kinderen de leukste dingen. “We gaan vandaag bijvoorbeeld zelf een zeepkist maken. Op andere dagen maken we een parcours in bomen met touwladders, doen we een bosspel of maken we een kampvuur. Ik vindt het heel belangrijk dat kinderen hier leren zelfredzaam te zijn. Vanuit daar kunnen ze alle kanten op.”

Tonnetje haring

Het fijne aan werken bij de Lange Keizer vindt Peter dat hij hier de vrijheid krijgt. “Als je je idee maar kunt onderbouwen, is er heel veel mogelijk. Ik heb bijvoorbeeld eens een tonnetje haring gekocht en de vis samen met de kinderen schoongemaakt en opgegeten. Ik vond het belangrijk dat ze leren waar voedsel vandaan komt.”

Wil je meer leren, dan kan dat

Verder krijgt hij veel ruimte om bij te leren. “Ik heb laatst bijvoorbeeld een BHV cursus gevolgd en eens per jaar is er een studiedag voor alle pedagogisch medewerkers. Maar ook als je een bepaalde cursus wilt volgen om je kennis bij te spijkeren, is daar ruimte voor. Daarnaast is de sfeer met de collega’s onderling gewoon heel goed. Ik heb eindelijk mijn droombaan gevonden!”

Werken bij de Lange Keizer

Kinderopvang de Lange Keizer is nog op zoek naar pedagogisch medewerkers. Lijkt het je wel wat om hier aan de slag te gaan? Bekijk hier alle vacatures en reageer meteen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kinderopvang De Lange Keizer. Meer over Kinderopvang De Lange Keizer ontdekken?

Kinderopvang De Lange Keizer kinderopvang

Nu gesloten07:30 - 18:00

Rotterdamseweg 51, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.