Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op dit kinderdagverblijf geeft een muziekjuf ‘les’ aan baby’s en peuters

Aangeboden door Wiskids 15 september 2019

Met de muzikale opvoeding van je kind kun je niet vroeg genoeg beginnen. Dat weten ze bij kinderdagverblijf Wiskids als geen ander. Daarom komt juf Félice van der Sande elke week langs om met de kinderen muziekspelletjes te doen.

Félice past haar lesjes natuurlijk aan op de leeftijd van de kinderen. “Voor de baby’s is het een eerste kennismaking met muziek”, vertelt Dinny van Wiskids. “De oudere kinderen luisteren naar de muziek van juf Félice, maar spelen ook mee en bewegen op de muziek. Ze vinden het fantastisch als Félice komt en héél jammer als ze weer weggaat.”

Muziek maken en luisteren

De spelletjes die Félice doet, zijn heel divers. “Samen dansen op muziek, luisteren naar een muziekinstrument, zelf muziek maken, klappen en zingen. Kinderen mogen ook zelf ideeën aandragen: dat doen ze erg graag.”

Je kind ontwikkelt zich

Félice is trouwens niet de eerste de beste juf die wat muziek komt maken. Ze is onder meer professioneel Muziek op Schoot docent, dirigent en muzikant. Tijdens de lessen zorgt ze ervoor dat kinderen zichzelf ontwikkelen. Ze werken aan hun motorische, emotionele, zintuiglijke, sociale en cognitieve ontwikkeling. Daarnaast leren ze ook meer op muzikaal gebied door het te beleven, ermee te spelen en zelf muziek te maken.

De hele week plezier

Na afloop van de lessen krijgen de pedagogisch medewerkers van Wiskids alle liedjes mee, zodat ze die ook zonder Félice kunnen spelen. Zij hebben daarnaast de training ‘muziekkwartier’ gevolgd bij Félice. Nu weten de medewerkers hoe ze ontwikkelingsgericht muziek kunnen maken in de kinderopvang.

Rondleiding

Lijkt zo’n muzikale kinderopvang jou ook wel wat? Vraag dan meteen een rondleiding aan! Dat kan via de onderstaande oranje button.


Meer over Wiskids ontdekken?

Wiskids kinderopvang

Geopend07:30 - 18:30

Voorstraat 58, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.