Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Manon is beheerder bij Cultuurlab: ‘Er komt hier van alles: van studenten tot circuskinderen’

Aangeboden door Cultuurlab 17 april 2019

Manon kon een tijdje niet werken en besloot: dat ze van thuis zitten niet gelukkig werd. Daarom ging ze aan de slag als vrijwilliger bij Cultuurlab, achter de bar. Dat ging zó goed, dat ze inmiddels beheerder is van het gebouw aan de Brabantse Turfmarkt. “De sfeer is hier zo relaxt. Je kunt met elkaar lachen, maar ook huilen als het moet.”

Er gebeurt van alles bij Cultuurlab. “Iedere Delftenaar die iets wil organiseren op het gebied van cultuur, sport, muziek, dans of theater is hier welkom. Het is daarom ook elke keer anders. Doordeweeks zitten hier ouderen te bridgen, in het weekend is er een reggae avond en op een andere avond oefenen hier beginnende bandjes. Maar wie er ook zijn, er hangt hier altijd een relaxte sfeer.”

Dit doet Manon

Tussen alle drukte door zorgt Manon ervoor dat alles op rolletjes loopt bij Cultuurlab. “Ik onderhoud contact met de huurders, zoals de bridgevereniging, de kinderen die hier circusles volgen en de studentenvereniging. Daarnaast zorg ik ervoor dat er altijd genoeg te drinken in huis is, de boel wordt schoongehouden en er barmedewerkers aanwezig zijn. Kortom: ik doe alle dingen die met het gebouw en haar huurders te maken hebben.” Ze doet dat inmiddels niet meer als vrijwilliger. “Het is een fulltime baan. Ik vond het zó leuk om vrijwilliger te zijn bij Cultuurlab, dat ik steeds meer taken ging oppakken. Daarom heb ik deze functie gekregen.”

Chaos

Doordat Manon bij héél veel feestjes en evenementen aanwezig is, maakt ze ook het een en ander mee. “We hebben hier vorig jaar bijvoorbeeld een feest gehad met 300 studenten. Het bier gaf alleen maar schuim omdat het te warm was, overal liepen mensen met een slok teveel op en het was één grote chaos. Op dat moment vond ik het niet zo leuk, maar achteraf hebben we er vreselijk om gelachen.”

Vrijwilligers

Manon mag nu dan betaald worden voor haar werk, maar ze voelt zich nog steeds een vrijwilliger. “Het blijft heel relaxt werk met een ontzettend leuke groep mensen. Ik raad het iedereen aan om ook vrijwilliger te worden. Als je achter de bar staat tijdens een feest heb je het ook gezellig en kun je lekker socializen.” Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Cultuurlab? Dat kan! Stuur even een berichtje via de website van Cultuurlab, dan maken ze een afspraak met je om kennis te maken.


Meer over Cultuurlab ontdekken?

Cultuurlab vrijetijd en uitgaan

Brabantse Turfmarkt 9, Delft

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

adv.