Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

John viel kilo’s af door een voedingscursus: ‘Ik drink nog steeds elk weekend wijn’

Aangeboden door Switch for Life 20 december 2019

Als je wat kilo’s kwijt wilt, lijkt het een goed idee om op één of ander superstreng dieet te gaan. Toch is dat niet waarmee je op de lange termijn resultaten boekt, ontdekte John. Hij doet een voedingscursus van personal trainer Olaf Gosses waarbij hij ‘gewoon’ gezond leert eten. “Ik ben al vijf kilo kwijt.”

John had naar eigen zeggen ‘een lekker leven’, maar kwam daarmee ook wat pondjes aan. “Ik was acht kilo zwaarder en wilde dat gewicht weer kwijt. Daarom heb ik mij opgegeven voor de voedingscursus van Olaf.” Hoe de cursus in zijn werk gaat? “De cursus duurt acht weken. Eens per week is er een avond waarbij Olaf vertelt over gezond eten en drinken. Daarnaast krijg je een boek waarin recepten staan en informatie over gezonde voeding. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat zout slecht is en je daardoor vocht vast houdt. Heel nuttig, want ik hou nogal van zout”, lacht John.

Voedingscoach

De eerste weken van de cursus at John volgens het eetschema uit het boek. “Inmiddels weet ik wat wel en niet gezond is en ben ik als het ware mijn eigen voedingscoach geworden. In plaats van boterhammen eet ik ’s ochtends bijvoorbeeld kwark met rood fruit en ’s avonds eet ik wat minder aardappelen. Ik hou wel van een wijntje, maar dat drink ik nu alleen in het weekend of met feestjes.”

‘Hier voel ik me veel prettiger bij’

Verder is John meer gaan sporten. “Ik trainde al drie keer per week en ben daarnaast elke dag vijf kilometer gaan wandelen. Ik ben inmiddels vijf kilo kwijt. Ik wil nog twee kilo afvallen en daarna vind ik het goed. Ik ben zeker van plan om deze levensstijl aan te houden: hier voel ik me veel prettiger bij!”

Jij kunt dit ook!

Wil je ook meer leren over gezonde voeding en tegelijkertijd afvallen? Dat kan! Kom op xx januari naar de introductie avond bij Fitness & Health Club Delft. Opgeven kan door te mailen naar [email protected].Meer over Switch for Life ontdekken?

Switch for Life

sportscholen

Gesloten08:30 - 21:00

Papsouwselaan 291, Delft

Bekijk meer:sportscholen

adv.