Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank Jan: ‘Door van Proosdij Uitvaartzorg konden we echt rouwen’

Aangeboden door Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg 13 juni 2019

Als er iemand in je omgeving overlijdt, is dat vreselijk. Het is dan heel fijn als de uitvaartverzorgers warm, empathisch en begripvol zijn. Frank Jan Kap deelt zijn ervaring met Cheryl en Bert van Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg. “We kijken met een goed gevoel terug op de uitvaart. Dit heeft ons echt geholpen in de verwerking.”

Cheryl en Bert hielpen Frank Jan en zijn familie met de uitvaart van hun vader. “Ze hebben goed geluisterd naar onze wensen en wat mijn vader had aangegeven. Het was fijn dat ze waar nodig ook aanvullingen en suggesties gaven: aan sommige dingen hadden wij zelf niet gedacht.”

Subtiele sturing

Frank Jan vertelt verder: “De warme, empathische benadering van Cheryl en Bert heeft ons diep geraakt. Hierdoor konden wij echt rouwen en herdenken. Het was ook fijn dat ze waar nodig subtiele sturing gaven. We hadden een divers gezelschap en een informele uitvaart, dus dat was soms erg handig.”

Kinderen versieren de kist

“Omdat de kinderen moeite hadden met de situatie, gaf Cheryl de suggestie om de deksel van de kist door hen te laten versieren. De kleinkinderen hebben toen de deksel van de kist met stiften bewerkt. Mijn zoontje heeft ook de binnenkant gedaan, zodat opa ernaar kon kijken. Dat was emotioneel en hartverwarmend tegelijk.”

‘We kijken met een goed gevoel terug’

Na de uitvaart is het gezelschap uit eten gegaan bij een plek die Cheryl en Bert hen had aangeraden. “Dit was een andere locatie dan je normaal zou verwachten, maar paste goed bij ons. Onze vader was een bourgondiër: hij was er in gedachten gewoon bij. We kijken met een goed gevoel terug op een uitvaart die ons heeft geholpen het verlies te verwerken. Pa had het zo gewild, denken wij!”

Lees ook:

verdriet crematie begrafenis

Dit moet je regelen bij een crematie

Het is triest, maar vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken dat geliefden overlijden. Als ...


Meer over Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg ontdekken?

Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg uitvaartcentra

GeopendHele dag

Muyskenlaan 1, Delft

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.