Dit is waarom je een goed kussen moet kopen

Aangeboden door Dutch Dream Delft 1 oktober 2018

Een nieuw kussen kopen kan zoiets zijn wat je wéken voor je uit blijft schuiven. Terwijl een goed kussen je heel wat nekklachten en slapeloze nachten kan besparen! Marcel van Dutch Dream Slaapcomfort vertelt hoe het zit. 

Het kan namelijk zomaar zijn dat je met nekklachten bij de fysiotherapeut komt, terwijl het probleem ligt bij je kussen. “Als je hoofd niet kan ontspannen op het kussen, krijg je last van je nek en schouders”, vertelt Marcel. “Het is dus heel belangrijk dat je kussen niet te hoog of te laag is, zodat je hoofd precies recht ligt. Er moet vooral geen kracht staan op je nek- en halsspieren.”

Voor iedereen een ander kussen

Wanneer je een nieuw kussen uitkiest bij Dutch Dream, kijkt Marcel ook naar het type matras dat je hebt en in welke houding je slaapt. “Als je een hard matras hebt, past daar weer een heel ander kussen bij. Hetzelfde geldt voor je slaaphouding: rugslapers hebben een ander kussen nodig dan buikslapers.”

Vervang je kussen op tijd

Denk je nu: maar mijn kussen kan nog príma wat jaartjes mee? Hou dan in je achterhoofd dat een kussen maximaal drie jaar mee gaat. “Doorgaans doen mensen veel te lang met een kussen”, weet Marcel. “Na drie jaar zit je kussen vol huisstofmijt en daar kun je een heftige allergische reactie van krijgen. Het is dus aan te raden om je kussen op tijd te vervangen, óók als je een kussen hebt dat wasbaar is.”

Marcel en zijn collega’s helpen je met alle liefde met het uitzoeken van een kussen dat bij jou past. Je kunt gewoon even binnenlopen voor advies!

Dutch Dream Delft woonwinkels

Nu open10:00 - 17:30

Leeuwenstein 23, Delft

Bekijk meer:woonwinkels

adv.