Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je regelen bij een crematie

Aangeboden door Uitvaartcentrum De Schakel 10 april 2019

Het is triest, maar vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken dat geliefden overlijden. Als je moeder, vader, oma, opa of ander familielid gecremeerd wil worden, komt daar aardig wat bij kijken. Het is prettig om vooraf te weten wat er op je af komt bij een crematie. Bert en Cheryl van Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg licht je in.

Kennismaking

Cheryl Achterberg en Bert van Proosdij

Als er iemand in je omgeving is overleden, is dat natuurlijk intens verdrietig. Maar helaas moet je al snel aan de slag met het regelen van de crematie of begrafenis. Uitvaartverzorger Bert of zijn collega Cheryl helpen je hier graag bij. Waar je verzekerd bent of van welke uitvaartvereniging je lid bent, maakt niet uit. Ze komen dan eerst langs voor een kennismaking. “Wij doen alles gefaseerd; we regelen niet de complete uitvaart in één gesprek. Bij ons staat de persoonlijke benadering voorop.”

De kaart

Het belangrijkste is dat de omgeving zo snel mogelijk op de hoogte is van het overlijden van je geliefde. “De eerste prioriteit is daarom dat de kaart de deur uitgaat. Daarna gaan we aan de slag met de rest.”

De samenkomst

Wellicht heeft jouw geliefde al voor het overlijden de ‘uitvaartwensen bewaarkaart’ van Uitvaartcentrum de Schakel ingevuld. Hierop kan hij of zij de wensen voor het afscheid invullen. Denk aan de plek van de opbaring, de wensen over de kist, muziek bij de uitvaart en de consumpties na afloop. Zijn deze wensen niet bekend? Dan is het aan jou als nabestaande om dit in te vullen. Maar gelukkig hoef je niet alles zelf te regelen: “Wij helpen waar jij dat nodig hebt”, vertelt Bert. “Daarnaast denken we met je mee, zodat je geen belangrijke details over het hoofd ziet.”

Crematie

“Als het afscheid eenmaal achter de rug is, begint het echte verdriet”, weet Bert. “Het is dan fijn als je behalve spullen en foto’s ook andere tastbare herinneringen aan je geliefde hebt. Als je wilt, maken wij daarom bij de opbaring een vingerafdruk of bewaren een haarlokje. Wanneer je eraan toe bent, kunnen we een sieraad voor je laten maken met de vingerafdruk erop of een bedel met het haarlokje erin. Zo heb je je geliefde toch nog bij je.” Na een maand kan Bert of zijn collega Cheryl de as voor je ophalen uit het crematorium. De as kun je vervolgens ophalen bij Uitvaartcentrum de Schakel. “We hebben hier urnen. Maar als je wilt, kunnen we ook een sieraad maken waarin een beetje as is verwerkt. We werken hiervoor samen met kunstenaars die hierin zijn gespecialiseerd.” En nee, je hoeft er geen fortuin aan uit te geven: “De sieraden beginnen bij €59,-, dus ook als je wat minder te besteden hebt, kan dat.” De sieraden zijn trouwens ook te maken als je as hebt van iemand die al langer is overleden. Je kunt gewoon binnenlopen bij Uitvaartcentrum de Schakel: Cheryl en Bert helpen je graag verder.


Meer over Uitvaartcentrum De Schakel ontdekken?

Uitvaartcentrum De Schakel uitvaartcentra

GeopendHele dag

Muyskenlaan 1, Delft

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.