5 tips: zo maak je de auto klaar voor de winter

Aangeboden door Idenburg Car Solutions 2 december 2018

Het heeft misschien nog niet gevroren, maar de winter komt er toch écht aan. Om te zorgen dat je weer veilig de weg op kunt met de auto, zijn er een paar punten die je even moet nalopen. Martin van Idenburg Car Solutions geeft vijf tips.

Vul de ruitenvloeistof aan met vloeistof die niet bevriest

In de zomer kan je de ruiten schoonmaken met vloeistof op basis van water. In de winter kan je dat beter niet doen. “Het water in de tank kan bevriezen en dan springt de tank. Je kunt er dus beter een vloeistof in doen met anti-vries.”

Zet winterbanden onder je auto

Het klinkt misschien als een open deur, maar tóch vergeten veel mensen winterbanden onder hun auto te zetten. Terwijl dit heel belangrijk is om de winter zonder ongelukken door te komen! Bij Idenburg maken ze het nu wel heel aantrekkelijk om je banden te verwisselen: “Bij aankoop van één set banden en/of velgen heb je recht op één jaar gratis opslag van je zomerbanden. Daarnaast wisselen we de banden gratis voor je om.”

Smeer je slot en deurrubbers in

“Het is slim om het slot van je auto en de deurrubbers in te smeren.” Op dagen dat het hard vriest, ben je heel dankbaar dat je deze tip ter harte hebt genomen. Waarom? “Heb je dat niet gedaan, dan is de kans aanwezig dat de rubbers vast vriezen aan je deur en krijg je hem niet meer open. Hetzelfde geldt voor het slot. Door de kou gaat de batterij van de afstandsbediening van je auto sneller leeg. Als die een keertje leeg is, moet je je auto toch open krijgen. Wanneer je slot dan vast gevroren zit, heb je een probleem.”

Controleer de bandenspanning

Als je een verkeerde bandenspanning hebt, heb je minder grip op de weg. “Vooral bij sneeuw en ijzel is dit heel belangrijk, dus controleer de spanning regelmatig. Dit kan met een simpele bandenspanningsmeter.”

Laat je auto controleren door een professional

Zoals je ziet, zijn er aardig wat dingen die je zelf kunt doen om te zorgen dat je auto winterklaar is. Maar sommige zaken kun je toch beter overlaten aan een professional. Voor €15,- doen de specialisten van Idenburg Car Solutions een wintercheck voor je. In mum van tijd kun jij weer veilig de weg op! Een afspraak maken kan via de button hieronder.

Idenburg Car Solutions autobedrijven

Nu gesloten08:00 - 18:00

Schieweg 81, Delft

Bekijk meer:autobedrijven

adv.