Zonnebrand of poncho? Dit is de weersverwachting voor Koningsdag 2018

Door Iris Olsthoorn 26 april 2018

We willen natuurlijk allemaal weten hoe we ons moeten kleden voor de grote dag. Dus je bent vast en zeker nieuwsgierig naar de weersverwachtingen voor Koningsdag in Delft! We vragen daarom aan de weergoden (a.k.a. weeronline) hoe het zit. 

Het weer tijdens koningsnacht

Op 26 april wordt het volgens weeronline best prima. Het wordt bewolkt met 95 procent kans op regen, maar dat valt vooral in de ochtend. Met temperaturen tussen de 8 en 13 graden moeten we ons wel goed aankleden (of heel hard dansen tijdens Oranjekoorts). Wanneer we ’s avonds op pad gaan voor koningsnacht, blijven we waarschijnlijk droog. Tegen het einde van de middag klaar het een beetje op, later op de avond wordt het weer bewolkt. Het weer krijgt het cijfer 7.

Het weer tijdens Koningsdag

Op Koningsdag 2018 kan je maar beter een oranje poncho inpakken: de dag begint bewolkt, maar droog. Vanaf een uurtje of 14.00 wordt er regen verwacht. Ook ’s avonds blijft er kans op regen. Er valt volgens de voorspelling zo’n 2.0 mm, dus écht zeiknat zullen we niet worden. De temperaturen op Koningsdag 2018 liggen tussen de 7 en 15 graden. Mocht je met je kleedje op de rommelmarkt gaan zitten, kleed je dan goed aan! Weeronline geeft deze dag het cijfer 7.

Ons advies

We hopen natuurlijk dat de glazen bol een beetje wazig was en het gewoon stralend weer en twintig graden wordt in Delft. Maar om het zeker voor het onzekere te nemen is ons advies: doe een zonnedans!

via GIPHY

adv.