Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trek je oranje muts maar uit de kast: het gaat vriezen met koningsnacht

Door Iris Olsthoorn 26 april 2017

We wisten het natuurlijk al een beetje, maar nu Koningsdag zo dichtbij komt, kunnen we niet meer om de voorspellingen heen. Het weer wordt niet al te best. 

Het weer tijdens koningsnacht

Het wordt tijdens koningsnacht koud. Sterker nog, het kan zelfs een graad gaan vriezen. Dat is een stuk kouder dan dat het tijdens afgelopen kerst was. Delft krijgt ook flink wat buien over zich heen. Maar we houden moed: er is 5% kans dat het níet gaat regenen. Wat het weer ook doet, niet getreurd! Je kunt altijd extra hard gaan dansen of naar een gratis binnenfeestje gaan.

Het weer tijdens Koningsdag

Tijdens Koningsdag kan je beter maar een dikke jas en een (oranje) muts aantrekken. De temperaturen liggen tussen de 1 en 11 graden. Er komen flink wat regenbuitjes over. Er gaat ongeveer 1.4 mm regen vallen, dus waarschijnlijk regenen we in ieder geval niet helemaal zeiknat.

Maar het maakt echt niet uit

Nee, echt niet. In dit lijstje lees je hoe je heus een leuke Koningsdag kunt hebben als het regent en koud is. Pak jezelf gewoon goed in, drink een biertje of warm drankje extra en zorg voor een grote paraplu boven je rommelmarktkleedje. Bovendien: Delftenaren zijn bikkels!

adv.