Zonnebrand of poncho? Dit is de weersverwachting voor Koningsdag 2018

Door Iris Olsthoorn 13 april 2018

We willen natuurlijk allemaal weten hoe we ons moeten kleden voor de grote dag. Dus je bent vast en zeker nieuwsgierig naar de weersverwachtingen voor Koningsdag in Delft! We kijken daarom alvast in onze glazen bol (a.k.a. weeronline). 

Het weer tijdens koningsnacht

Op 26 april wordt het volgens weeronline een beetje ‘muah’. Het wordt bewolkt met 65 procent kans op regen. Met temperaturen tussen de 7 en 14 graden moeten we ons wel goed aankleden (of heel hard dansen tijdens Oranjekoorts).  Er kan zo’n 2,8 millimeter regen vallen. Pak je je oranje poncho dus maar alvast in! Het weer krijgt tot nu toe een cijfer 5.

Het weer tijdens Koningsdag

Op Koningsdag 2018 wordt het weer iets beter: het wordt tussen de 6 en 15 graden en er in 50 procent kans op regen. Mocht je met je kleedje op de rommelmarkt gaan zitten, kleed je dan goed aan! Er valt wel een stuk minder regen dan tijdens koningsnacht: zo’n 0,8 millimeter. Weeronline geeft deze dag het cijfer 7.

Ons advies

We hopen natuurlijk dat de glazen bol een beetje wazig was en het gewoon stralend weer en twintig graden wordt in Delft. Maar om het zeker voor het onzekere te nemen is ons advies: doe een zonnedans!

via GIPHY

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie