Koningsdag 2019: dit moet je weten over verkeer en afsluitingen

Door Tom Kikuchi 16 april 2019

Het is weer bijna Koningsdag, en dat betekent dat de stad weer helemaal vol loopt met mensen in oranje feestkleding. Om de boel zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt de hele binnenstad afgesloten voor autoverkeer. Wij vertellen je hoe je makkelijk de stad in komt met Koningsdag.

Hoe kom je het makkelijkst in Delft met Koningsdag?

De binnenstad wordt zaterdag 27 april van 08.00 uur ’s morgens tot 21.00 uur afgezet. Zelfs als je een ontheffing hebt voor de autoluwe stad mag je er niet met je auto rijden. Mocht je in het autoluwe gebied wonen, is het dus handig om hier rekening mee te houden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Autoluw gebied
Het autoluwe gebied in het rood.

Als je ver moet reizen, kun je dus het beste met het openbaar vervoer komen. Let wel op dat bussen en treinen op Koningsdag met een aangepaste dienstregeling rijden. De NS rijdt bijvoorbeeld volgens de Oranjedienstregeling, dus check altijd een routeplanner voor je vertrek.

Kom je toch liever met de auto, dan kun je parkeren in een van de parkeergarages. De Zuidpoortgarage, Prinsenhofgarage, Marktgarage en Phoenixgarage zijn op Koningsdag goed bereikbaar. Alle parkeergarages zitten op loopafstand van het centrum.

Waar kun je je fiets kwijt met Koningsdag?

Als je met de fiets naar Delft komt, dan kun je die parkeren in één van de daarvoor bestemde vakken of in een van de gratis bewaakte fietsenstallingen. De bewaakte fietsenstallingen vind je op de Oude Langendijk en op het Vesteplein. De fietsenstalling op de Oude Langendijk is geopend van 08.30 uur tot 17.30 uur, de fietsenstalling op het Vesteplein is open van 08.30 uur tot 01.00 uur.

Het wordt waarschijnlijk heel druk in de stad, dus als je dichtbij woont kun je het beste je fiets thuis laten. Dan hoef je je geen zorgen te maken of je je fiets kwijt kunt, en hoef je ook niet met je fiets door de mensenmassa heen te lopen.

koningsdag 2019 in delft

Koningsdag 2019 in Delft: programma, plassen en andere praktische info

Nog even en dan kunnen we ein-de-lijk onze mooiste oranje outfit uit de kast toveren voor Koningsdag...

adv.