Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Te gek! We vieren Koningsdag toch nog een beetje zoals we gewend zijn

Door Rosa Smit 17 april 2020

Optimistisch gezegd wordt het dit jaar een Koningsdag om nooit te vergeten. Er komen er geen kleedjes vol spullen, live muziek en spontane ontmoetingen in overvolle kroegen, maar we vieren het in kleine kringen vanuit huis. Gelukkig hebben De Burgermeesters iets verzonnen waardoor we er tijdens het thuiszitten toch een feestje van kunnen maken.

De organisatie (die normaal o.a. Oranjekoorts verzorgt) gaat namelijk een bijzondere livestream op touw zetten. En daarin kunnen we weer gaan genieten van echte Delftse bands in actie! Er wordt op dit moment een plek geregeld waar verschillende bands kunnen optreden, wat dan via de online stream wordt uitgezonden. Om dit in alle veiligheid en met de juiste ruimte tussen alle mensen te kunnen doen, worden de optredens van tevoren opgenomen. De Burgermeesters zijn nog op zoek naar Delftse artiesten en bandjes die hieraan willen meedoen, dus als je dit leuk lijkt, kun je contact met ze opnemen.

Er is nog iets waar de organisatie de hulp van alle Delftenaren bij kan gebruiken. In de livestream kun je van je laten horen met een leuke videoboodschap aan alle Delftenaren. Deze kun je de komende dagen al inzenden. Maak zelf thuis een video van 5 tot 10 seconden met wat lieve of feestelijke woorden en draag op die manier iets aan Delft bij op deze feestdag.

Koningsnacht

Ook van koningsnacht kun je genieten via een livestream. Dan maakt de organisatie een programma zoals we gewend zijn van Oranjekoorst met verschillende DJ’s. Het wordt misschien even gek om los te gaan in je eigen huis met z’n tweeën of drieën, maar we weten in ieder geval dat half Delft het op dat moment doet. Hoe laat het gaat beginnen en hoe lang het gaat duren, hoor je begin volgende week.

Dus, blijf thuis, maak nu vast een leuke videoboodschap en als jouw band wil optreden, neem dan contact op met De Burgermeesters via hun Facebook of email: [email protected]

Lees ook

Koningsdag 2020 wordt Woningsdag in Delft: dit kun je verwachten

Koningsdag in Delft ziet er dit jaar anders uit. Geen vrijmarkten, feestjes en gezellige onderonsjes...

13 x fantastische foto’s van Koninginnedag op de Burgwal

Wij houden van het internet! Niet in de laatste plaats omdat het een fantastisch archief is dat tege...

adv.