Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een rondje Koningsspelen in Delft

Door Jantine van den Hoven 22 april 2016

De leerlingen van de Prinsenstad konden natuurlijk niet achterblijven bij de Koningsspelen. Ook de basisscholen in Delft deden mee aan het ontbijt, de dans ‘Hupsakee’ en de spelletjes die overal werden georganiseerd.

Op basisschool de Bonte Pael lijkt het alsof Juf Gabi het heel bont maakt, maar ze is druk bezig met het ontbijtkoekspel. De groep gooit de dobbelsteen rond en wie zes gooit, moet een heel stel verkleedkleding aandoen en mag dan pas aan het eten van de ontbijtkoek beginnen. Maar…als iemand eerder zes gooit mag diegene de kleding aandoen en een poging doen om aan de ontbijtkoek te beginnen.

Koningsspelen Delft
Foto Annemiek Lutz

Annemiek Lutz was als ouder van één van de kinderen van school betrokken bij de organisatie en laat aan indebuurt weten dat ze een gezellige, actieve dag hebben gehad. “Het is nu de derde keer dat we de Koningsspelen hebben en eerdere jaren combineerden we het ook met sportdag. Dit jaar deden we wat meer oud-hollandse spelletjes. Natuurlijk hebben we later in het jaar dan ook nog een sportdag.”

Indebuurt keek ook even rond bij andere scholen, het was een vrolijke boel overal.

Simon Carmiggeltschool
Plukkebol Kinderopvang
De Bonte Pael
Titus Brandsmaschool
Delftse Daltonschool

Eglantier

adv.