Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsdag 2017 in Delft: programma, plassen en andere praktische info

Door Ilse Zoutewelle 25 april 2017

Nog twee dagen en dan kunnen we ein-de-lijk onze mooiste oranje outfit uit de kast toveren voor Koningsdag 2017! Wij vertellen je alles wat je moet weten over Koningsdag in Delft.

Wat is de beste manier om je met Koningsdag te verplaatsen door de stad?

Als je van ver komt, is het het handigst om met het openbaar vervoer of de auto naar de stad te komen. Let er wel op dat de bussen met Koningsdag volgens de zaterdagdienstregeling rijden. NS rijdt volgens de oranjedienstregeling, dus check altijd een routeplanner voor vertrek. Kom je met de fiets? Dan kan je die parkeren in één van de daarvoor bestemde vakken of in de bewaakte stalling van Biesieklette op het Vesteplein.

Wat is er allemaal te doen met Koningsdag in Delft?

Genoeg! Je kunt verzoeknummers indienen tijdens een live pianoshow, met je kinderen meedoen met de koningsspelen, naar de kermis… Bekijk hier het hele programma.

Hoe laat begint de rommelmarkt in Delft?

Als je rond een uur of 7 paraat staat, is de kans op mooie koopjes het grootst. Ga je spullen verkopen? Check dan hier waar je je kleedje mag neerleggen.

Waar moet je heen als ik helemaal niks met Koningsdag te maken wil hebben?

Allereerst: je weet niet wat je mist. Maar ieder zijn ding, natuurlijk. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de nieuwe Hornbach (waarschuwing: hun huiskleur is oranje) of meubels shoppen bij Leen Bakker. Bekijk hier het complete overzicht van de winkels die open zijn met Koningsdag.

Waar kan je koningsnacht vieren in Delft?

In de hele binnenstad worden er allerlei toffe feestjes georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld naar het feestje van de Bierfabriek op de Burgwal of Oranjekoorts op de Markt. Je checkt hier alle feestjes met koningsnacht.

Welke supermarkten zijn open?

Aardig wat! Je vindt hier een compleet overzicht van alle supermarkten die open zijn met Koningsdag.

Waar zijn de openbare toiletten?

Grote behoefte aan het één gaat altijd hand in hand met grote behoefte voor iets anders, daar kunnen we simpel over zijn. Want: veel zin in biertjes = veel behoefte aan wc’s in de buurt. Je vindt hier een overzichtje van alle openbare plasgelegenheden in de stad.

Wat gebeurt er met Koningsdag in omringende dorpen?

Als je met je kinderen de drukke Delftse binnenstad wilt ontwijken, kan je Koningsdag het beste in één van de dorpen in de buurt vieren. Zo zijn er in Schipluiden kinderspelen en een vrijmarkt voor de kids tot twaalf jaar, kan je in Delfgauw meedoen aan een optocht in je foutste koningsdagoutfit en wordt het Koningin Julianaplein in Den Hoorn omgetoverd tot één groot oranje festijn. Kijk hier maar eens voor het complete overzicht.

Wat wordt het weer tijdens Koningsdag in Delft?

Helaas: het weer wordt niet best. Met koningsnacht wordt het een buiige avond en rond de 2 graden. Ook de voorspellingen tijdens Koningsdag zijn ook niet je-van-het. Vergeet dus niet je oranjeponcho en warme muts mee te nemen.

adv.