Zo huur je een kraam met Koningsdag in Delft

Door Tom Kikuchi 2 april 2019

Je kunt met Koningsdag je handelswaar uitstallen op een kleedje, maar je kunt het ook serieus aanpakken en achter een kraam gaan staan! Wij vertellen je alles wat je moet weten als je een kraam wilt huren met Koningsdag in Delft.

Waar kun je een kraam huren met Koningsdag?

De kraamverhuur met Koningsdag is in handen van de Marktmeesters. Zowel particulieren als ondernemers kunnen hier een kraam huren.

Wat voor kraamtypes zijn er?

Er zijn een aantal soorten kramen: food, non-food, rommelmarkt en antiek & curiosa. Een rommelmarktkraam kun je alleen huren als je tweedehandsspullen verkoopt zonder ‘commerciële doeleinden’. Als je eten wil verkopen bij je kraam, moet je er voor zorgen dat je voldoet aan alle wetten en regels van Gemeente Delft en de Voedsel en Waren Autoriteit.

Wat kost het huren van een kraam?

Dat verschilt per type kraam. Wil je een kraam huren Koningsdag voor de rommelmarkt of antiek & curiosa, dan betaal je €45,-. Wil je non-food producten verkopen? Dan betaal je €100,-. Ondernemers die voedsel aan de man willen brengen, betalen €200,-.

Waar komt mijn kraam te staan?

De kraampjes komen op de Voldersgracht, Brabantse Turfmarkt, Hippolytusbuurt, Oude Delft, Molslaan, Burgwal en Vrouwjuttenland staan. Op de site van Marktmeesters kun je de exacte locatie van jouw kraam reserveren.

Hier lees je alles wat je wilt weten over Koningsdag 2019 in Delft: 

koningsdag 2019 in delft

Koningsdag 2019 in Delft: programma, plassen en andere praktische info

Nog even en dan kunnen we ein-de-lijk onze mooiste oranje outfit uit de kast toveren voor Koningsdag...

adv.