Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koningsnacht Delft: dit is Oranjekoorts in cijfers

Door Redactie indebuurt 20 april 2016

Bijna Koningsnacht in Delft. Er wordt hard gewerkt om iets moois neer te zetten tijdens Oranjekoorts Festival. Wij vroegen de Burgemeesters naar wat bijzondere cijfers achter het feestje en zorgen zo voor wat voorpret.

10

10 maanden van voorbereiding zitten er in het feest’je’. Voorafgaand aan Koningsnacht werken zijn 10 mensen op het kantoor van de Burgemeesters bezig met de voorbereiding. Tijdens het evenement zelf zijn er 135 medewerkers. Van muntenverkoop tot barman tot artiestenbegeleider. Naast de inzet van de politie zijn er ook nog eens 30 beveiligers actief.

Oranjekoorts Festival

15

Natuurlijk zijn er vette optredens tijdens Oranjekoorts Festival, in totaal komen er 15 artiesten. Onder andere Nikki Nice en Robbie Rise (klinkt leuk hè?) zijn op het grote podium te zien. Er zijn 3 ‘feestkwartiertjes’ waarop iedereen echt helemaal los kan gaan. Wij zeggen maar één ding: wasmasjien!

10.000

Liter drank. De vorige editie van Oranjekoorts bleken Delftenaren bovengemiddeld veel van een drankje te houden, dus er is véél ingeslagen.

via GIPHY

90

Decibel is er toegestaan op de Markt. Hoewel het echt een knalfeest wordt, gaat de organisatie er echt niet overheen. Er wordt streng gemeten.

Koningsnacht Oranjekoorts

84

‘Huh, 84 toiletten? Dan staat zo’n beetje de hele Markt vol met plee’s?!’. Nee dat valt mee, maar dus absoluut genoeg om de duizenden bezoekers tijdig een plasje te kunnen laten doen.

via GIPHY

15

Kaartjes werden er verkocht aan mensen in het buitenland. De Burgemeesters deden een onderzoekje, want was hier geen sprake van fraude? Nee, deze mensen willen echt graag Koningsnacht in Delft vieren. Gezellig! Cosy! Gemütlich!

Koningsnacht oranjekoorts

50

De vergunningsaanvraag en het veiligheidsplan telt 50 pagina’s. Allemaal om er voor te zorgen dat Koningsnacht in Delft op rolletjes verloopt.

via GIPHY

9

Een krappe 9 uur heeft de organisatie om het festivalterrein – de Markt – om te bouwen en klaar te stomen voor Koningsdag. Om 9 uur staan de eerste mensen alweer fris en fruitig op de Markt voor het zingen van het Wilhelmus en een optocht door de straten van Delft onder begeleiding van de verschillende muziekkorpsen.

Oranjekoorts Festival

5000

Bezoekers zijn er dit jaar welkom. Vorig jaar waren dat er nog 4000. Helemaal zin in gekregen? Nog een kleine week wachten, dan is het zo ver. Koop hier je kaartjes.

via GIPHY

adv.