Oranjekoorts wordt helemaal anders: dit gaat er veranderen

Door Ilse Zoutewelle 8 maart 2018

Raar, maar waar: over een kleine twee maanden is het alweer Koningsdag 2018! Tijdens Koningsnacht Delft kunnen we natuurlijk helemaal losgaan op de Markt met Oranjekoorts. Maar… er gaat wel het één en ander veranderen! En geloof ons: het wordt leuker dan ooit. Dit kan je allemaal verwachten.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Het festival wordt toegankelijk voor alle leeftijden

Ja, je leest het goed! Guy van organisator De Burgemeesters legt uit waarom: “We zijn van mening dat een Koningsnacht festival in de binnenstad van Delft toegankelijk moet zijn voor de hele stad. Daarom is jong en oud welkom!”

Het podium wordt gebouwd in stijl van een kroeg

Het thema is dit jaar De Kroegeditie en dat wordt héél goed doorgevoerd. Zo wordt het podium in stijl van een kroeg gebouwd, inclusief pianobar waar de leukste Hollandse kroegnummers voorbij zullen komen. Nu al zin in!

We gaan de langste Delftse polonaise óóit lopen

Of nou ja, dat gaan we proberen. 

We gaan een pubquiz spelen

Een vooruitblik: dit is dus hoeveel concurrentie je straks hebt

Zeg je kroeg, dan zeg je pubquiz! Tijdens Koningsnacht in Delft gaan we de grootste pubquiz ooit spelen, met zo’n 3000 mensen. Maak je borst maar nat voor de concurrentie…

Er is genoeg te eten en te drinken

Zo staan er foodtrucks met een terras waar je tussen het feesten door kunt neerploffen. Ook is er een vriendenterras: hier kan je een terrastafel reserveren voor vier personen op een afgesloten deel van het terrein. Dan krijg je bediening aan tafel, een welkomstdrankje en natúúrlijk bitterballen. Hiervoor moet je wel even reserveren.

Wil je Oranjekoorts festival écht goed beginnen? Dan kan je voor €25,- dineren bij Het Koningshuys. Zodra het feest op de Markt op gang is, haalt het feestteam je op en kan je los!

De feestkwartiertjes komen terug

Stiekem hebben we hier het meest zin in. Tijdens de feestkwartiertjes gaan de confettimachines aan, schallen de foute hits over de speakers en kan je lekker meezingen. En vooruit, we delen alvast een nummertje om mee op te warmen:

Je kunt kaartjes kopen vanaf nu

Je snapt het al: Koningsnacht in Delft wil je niet missen. Koop daarom alvast je tickets voor Oranjekoorts, want early birds krijgen korting! Je betaalt nu maar €12,50 per kaartje, late beslissers betalen €17,50. Wij weten het wel! Je koopt je ticket hier.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking tussen indebuurt en Oranjekoorts. Wij ondersteunen graag een lokaal festival als dit! Je zult indebuurt daarom tijdens het festival ook tegenkomen als mediapartner. 

Het is bekend! Dit is de line-up van Oranjekoorts 2018

Koningsdag Delft 2018: dit is het programma

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.