6 x dit wil je weten over Oranjekoorts 2019

Door Ilse Zoutewelle 15 maart 2019

Over een paar weken is het koningsnacht 2019 en staan we met heel Delft te feesten op de Markt! Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, hebben we alvast voor je op een rijtje gezet wat je kunt verwachten tijdens Oranjekoorts. En ja: het wordt te gek. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

We kunnen een half uur langer feesten

Het is de vijfde editie van Oranjekoorts en dat ga je natúúrlijk terugzien. De leukste artiesten van de afgelopen jaren staan op het podium, er is ontiegelijk veel confetti én het festival gaat een half uur langer door. Dat betekent dat je tot 00.00 uur kunt losgaan!

Er zijn twéé podia

Oranjekoorts nóg leuker maken: laat dat maar over aan evenementenbureau De Burgemeesters. Op de Markt staan dit jaar twee podia. Het ene podium heeft het stadhuis als achtergrond, het andere staat midden op het terrein. Hier kun je de show van alle kanten meemaken! We kunnen alvast verklappen dat huisband Jewelste op één van de podia staat. Ook komt de pianobar van vorig jaar terug. Dat wordt leuk! 

Oranjekoorts 2019 is voor alle leeftijden

Het niet uit of je 13, 30 of 82 bent: je kunt komen feesten op Oranjekoorts. “Op die manier is het een feest voor alle Delftenaren”, vertelt Guy van De Burgemeesters. “Let wel even op: kinderen onder 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.”

Het thema is goud

Het thema is goud en dat wordt vér doorgevoerd. Denk: gouden hamburgers, kipnuggets, meters goudkleurig bier en vooral heul veel gouden confetti. Natuurlijk wordt jij ook verwacht in je mooiste goud/oranje outfit.

Er komt een VIP deck

Stroomt er blauw bloed door je aderen of vind je jezelf gewoon een koning? Boek dan VIP-tickets en laat je behandelen als een royal. Jij en je vrienden zitten (of dansen, dat mag natuurlijk ook) op een verhoogd VIP-deck met uitzicht op het podium. Het deck is overdekt, verwarmd en heeft een eigen bar en toilet. Je krijgt óók nog drie drankjes en verse Hollandse hapjes. Meer kan een mens niet wensen!

Tickets zijn NU verkrijgbaar

Je snapt het al: Koningsnacht 2019 in Delft wil je niet missen. Koop daarom alvast je tickets voor Oranjekoorts, want nu betaal je nog het normale tarief. Je betaalt €18,- per kaartje, late beslissers betalen €20,50. Wij weten het wel! Je koopt je ticket hier.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking tussen indebuurt en Oranjekoorts. Wij ondersteunen graag een lokaal festival als dit! Je zult indebuurt daarom tijdens het festival ook tegenkomen als mediapartner. 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.